САД: У пламену још једна црква црнаца

Још једна стара црква црнаца у америчкој држави Јужна Каролина - стара Баптистичка црква Моунт Зион у округу Вилијамсбург претходне вечери је била у пламену.

Свијет 01.07.2015 | 11:57
САД: У пламену још једна црква црнаца

Први човјек ватрогасаца округа Вилијамсбург Ренди Свинтон рекао је за америчку телевизију НБЦ Њус да није познато да ли је намијерно подметнут пожар и напоменуо да је олуја прошла кроз подручје гдје је горјела црква, "отприлике у исто вријеме када је ватра пријављена".

Свинтон је потврдио да је 8.000 квадратних метара цркве потпуно уништено.

Није било повријеђених, али су локални медији јавили да је црква уништена, да није познат узрок пожара и да је истрага у току.

Пожар је услиједио током трајања истраге о пожару Баптистичке цркве у Гловер Гроу у Варенвилу у Јужној Каролини, неколико дана после девет смртних случајева у цркви Емануел у Чарлстону, што је изазвао забринутост да су инциденти били инспирисани расном мржњом, наводи НБС Њус.

Пожар у цркви Моунт Зион основане прије више од 110 година, други је у посљедњих 20 година, пошто је црква изгорјела до темеља у јуна 1995. када су је запалила два припадника Кју-клукс клана који су признали кривицу наредне године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АНТИРАСИСТА

01.07.2015 10:32

Не радујем се туђој несрећи, али није ми мрско што се ово дешава у ''америки-чемерики''. Све се враћа све с плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нота бене

01.07.2015 11:44

Овако је тамо увијек било а и још много горе. Некад су палили црнце а сад само цркве.

ОДГОВОРИТЕ