SAD: U plamenu još jedna crkva crnaca

Još jedna stara crkva crnaca u američkoj državi Južna Karolina - stara Baptistička crkva Mount Zion u okrugu Vilijamsburg prethodne večeri je bila u plamenu.

Svijet 01.07.2015 | 11:57
SAD: U plamenu još jedna crkva crnaca

Prvi čovjek vatrogasaca okruga Vilijamsburg Rendi Svinton rekao je za američku televiziju NBC Njus da nije poznato da li je namijerno podmetnut požar i napomenuo da je oluja prošla kroz područje gdje je gorjela crkva, "otprilike u isto vrijeme kada je vatra prijavljena".

Svinton je potvrdio da je 8.000 kvadratnih metara crkve potpuno uništeno.

Nije bilo povrijeđenih, ali su lokalni mediji javili da je crkva uništena, da nije poznat uzrok požara i da je istraga u toku.

Požar je uslijedio tokom trajanja istrage o požaru Baptističke crkve u Glover Grou u Varenvilu u Južnoj Karolini, nekoliko dana posle devet smrtnih slučajeva u crkvi Emanuel u Čarlstonu, što je izazvao zabrinutost da su incidenti bili inspirisani rasnom mržnjom, navodi NBS Njus.

Požar u crkvi Mount Zion osnovane prije više od 110 godina, drugi je u posljednjih 20 godina, pošto je crkva izgorjela do temelja u juna 1995. kada su je zapalila dva pripadnika Kju-kluks klana koji su priznali krivicu naredne godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

АНТИРАСИСТА

01.07.2015 10:32

Не радујем се туђој несрећи, али није ми мрско што се ово дешава у ''америки-чемерики''. Све се враћа све с плаћа.

ODGOVORITE
Name

nota bene

01.07.2015 11:44

Ovako je tamo uvijek bilo a i još mnogo gore. Nekad su palili crnce a sad samo crkve.

ODGOVORITE