Даниловић: Не дозволимо да се Партизан угаси!

“Тренутно живимо на апаратима“, каже председник Партизана у интервјуу за Курир у којем најављује и да ће се убудуће он бавити финансијама, а Душко Вујошевић искључиво тереном.

Кошарка 02.07.2015 | 14:00
Даниловић: Не дозволимо да се Партизан угаси!

Време је за ресетовање! Предраг Даниловић је свестан тежине ситуације у којој се налази кошаркашки гигант и дуга од 4.500.000 евра – од којих 1.800.000 иде на обавезе према бившим играчима и стручном штабу – али и уверен да ће његов план за опоравак успети. У интервјуу за Курир први човек Партизана уверава навијачку армију да ће црно-бели опстати. Нажалост, можда и на уштрб неких вансеријских резултата.
"Клуб тренутно живи на апаратима. Водим Партизан 15 година, направили смо велике резултате и можда је време да се ресетујемо силом прилика, па да кренемо из минуса. Навијачи су увек имали разумевања кад је клуб кретао с младим играчима, звали су их Партизанове бебе. То је стварност, морамо да спасемо и одржимо клуб. Нико од нас не треба да се нада богзна каквим резултатима", каже Даниловић за Курир.

Идеја је проста. Следи резање буџета, стварање неког новог, младог тима, од онога што остане исплаћиваће се дугови, а план је и да запослени у клубу имају редовне плате. Све то у земљи Србије делује као врло тешка мисија без помоћи државе, а Партизан је одавно прекинуо преговоре са представницима власти. Даниловић се нада да ће и тим препиркама доћи крај.
"Партизан је, као и Звезда, државни клуб и битан је за овај град и земљу. Без државне помоћи и нормалне комуникације Партизан не може да опстане. Надам се да ће у наредном периоду власт препознати добру вољу Партизана да успоставимо нормалне односе... Увек су нам били потребни, као и ми њима. Да се не лажемо".

Циљеви врло скромни – да се преживи наредна година или две, да се не улази у УППР, у суштини да се клуб финансијски стабилизује.
" То је мој посао. Дуле и ја смо се договорили да свако ради свој део, он спортски, а управа са мном на челу овај други. И да свако одговара за своје. То је веома битна ствар. То досад није у потпуности било тако... Искрено, мислим да је ово требало да урадимо пре годину-две и ту је моја одговорност. Али увек ти долази важна утакмица, па следећа и онда смо и пролонгирали одлуку".

А ако се не успе?
"После 13 година успеха мислим да смо (Дуле и ја) заслужили две године кредита да нешто покушамо. Па, ако не успемо, најмањи је проблем да кажемо: ’Господо, ми се повлачимо’. Такође, сматрам да би можда било паметно и лукаво да се повучем, али не би било људски да то урадимо у овом тренутку, кад брод тоне. Притом, немам ништа против, ако неко сматра да би то боље радио, да му препустим посао. Напустио сам нешто што највише волим, кошарку, за 10 минута. Сад ви процените колико би ми у том случају било потребно да се повучем".

ЗВЕЗДАШИ СУ ИМАЛИ НЕСРЕЋНО ДЕТИЊСТВО

Предраг Даниловић се кратко осврнуо и на финалну серију српског првенства у којем је Црвена звезда скинула круну Партизану. Црно-бели су, уз редовна подсећања на муке са којима се боре већ месецима, спортски признали пораз. За разлику од прошле сезоне ове сезоне пехар није завршио на трибинама.
"То је одувек био нормалан пут. Кад те неко победи, приђеш и честиташ му. Нисам дипломата у овом одговору, стварно то мислим. Поготово после 13 година успеха. Звезда није узела титулу 17 година, замислите како је њима. Многи људи нису имали срећно детињство. Ове године су били бољи, честитам", закључио је Даниловић интервјуу са Куриром.

Коментари / 0

Оставите коментар