Danilović: Ne dozvolimo da se Partizan ugasi!

“Trenutno živimo na aparatima“, kaže predsednik Partizana u intervjuu za Kurir u kojem najavljuje i da će se ubuduće on baviti finansijama, a Duško Vujošević isključivo terenom.

Košarka 02.07.2015 | 14:00
Danilović: Ne dozvolimo da se Partizan ugasi!

Vreme je za resetovanje! Predrag Danilović je svestan težine situacije u kojoj se nalazi košarkaški gigant i duga od 4.500.000 evra – od kojih 1.800.000 ide na obaveze prema bivšim igračima i stručnom štabu – ali i uveren da će njegov plan za oporavak uspeti. U intervjuu za Kurir prvi čovek Partizana uverava navijačku armiju da će crno-beli opstati. Nažalost, možda i na uštrb nekih vanserijskih rezultata.
"Klub trenutno živi na aparatima. Vodim Partizan 15 godina, napravili smo velike rezultate i možda je vreme da se resetujemo silom prilika, pa da krenemo iz minusa. Navijači su uvek imali razumevanja kad je klub kretao s mladim igračima, zvali su ih Partizanove bebe. To je stvarnost, moramo da spasemo i održimo klub. Niko od nas ne treba da se nada bogzna kakvim rezultatima", kaže Danilović za Kurir.

Ideja je prosta. Sledi rezanje budžeta, stvaranje nekog novog, mladog tima, od onoga što ostane isplaćivaće se dugovi, a plan je i da zaposleni u klubu imaju redovne plate. Sve to u zemlji Srbije deluje kao vrlo teška misija bez pomoći države, a Partizan je odavno prekinuo pregovore sa predstavnicima vlasti. Danilović se nada da će i tim prepirkama doći kraj.
"Partizan je, kao i Zvezda, državni klub i bitan je za ovaj grad i zemlju. Bez državne pomoći i normalne komunikacije Partizan ne može da opstane. Nadam se da će u narednom periodu vlast prepoznati dobru volju Partizana da uspostavimo normalne odnose... Uvek su nam bili potrebni, kao i mi njima. Da se ne lažemo".

Ciljevi vrlo skromni – da se preživi naredna godina ili dve, da se ne ulazi u UPPR, u suštini da se klub finansijski stabilizuje.
" To je moj posao. Dule i ja smo se dogovorili da svako radi svoj deo, on sportski, a uprava sa mnom na čelu ovaj drugi. I da svako odgovara za svoje. To je veoma bitna stvar. To dosad nije u potpunosti bilo tako... Iskreno, mislim da je ovo trebalo da uradimo pre godinu-dve i tu je moja odgovornost. Ali uvek ti dolazi važna utakmica, pa sledeća i onda smo i prolongirali odluku".

A ako se ne uspe?
"Posle 13 godina uspeha mislim da smo (Dule i ja) zaslužili dve godine kredita da nešto pokušamo. Pa, ako ne uspemo, najmanji je problem da kažemo: ’Gospodo, mi se povlačimo’. Takođe, smatram da bi možda bilo pametno i lukavo da se povučem, ali ne bi bilo ljudski da to uradimo u ovom trenutku, kad brod tone. Pritom, nemam ništa protiv, ako neko smatra da bi to bolje radio, da mu prepustim posao. Napustio sam nešto što najviše volim, košarku, za 10 minuta. Sad vi procenite koliko bi mi u tom slučaju bilo potrebno da se povučem".

ZVEZDAŠI SU IMALI NESREĆNO DETINJSTVO

Predrag Danilović se kratko osvrnuo i na finalnu seriju srpskog prvenstva u kojem je Crvena zvezda skinula krunu Partizanu. Crno-beli su, uz redovna podsećanja na muke sa kojima se bore već mesecima, sportski priznali poraz. Za razliku od prošle sezone ove sezone pehar nije završio na tribinama.
"To je oduvek bio normalan put. Kad te neko pobedi, priđeš i čestitaš mu. Nisam diplomata u ovom odgovoru, stvarno to mislim. Pogotovo posle 13 godina uspeha. Zvezda nije uzela titulu 17 godina, zamislite kako je njima. Mnogi ljudi nisu imali srećno detinjstvo. Ove godine su bili bolji, čestitam", zaključio je Danilović intervjuu sa Kurirom.

Komentari / 0

Ostavite komentar