Утицај супер-агента, Жоржа Мендеша, растурио Валенсију!

Због фудбалера Сао Паула Родрига Каје, којег је суперагент желео да доведе у редове Слепих мишева пошто-пото, комплетно руководство напушта клуб - председник Амадео Салво, генерални директор Руфете, али и Роберто Ајала и Ђоан Салванс.

Фудбал 04.07.2015 | 14:00
Утицај супер-агента, Жоржа Мендеша, растурио Валенсију!

Када је у мају 2014. године контроверзни сингапурски бизнисмен Петер Лим постао већински власник Валенсије, нико није могао ни да претпостави шта клуб чека у наредним месецима. У сезони за нама Валенсија је обезбедила квалификације за Лигу шампиона после две године паузе. Клуб је направио неколико одличних послова довођењем Николаса Отамендија (Порто), Шкодрана Мустафија (Сампдорија), Лукаса Орбана (Бордо), али и бројних играча Бенфике - Енца Переза за 25.000.000 евра, односно Жоаа Кансела, Родрига и Андреа Гомеша на позајмицу. Тројица играча овог лета су постали пуноправни играчи Валенсије за укупно 60.000.000 евра!

Али, готово све ове трансфере и позајмице које је Валенсија направила у последњих годину дана повезује Петера Лима са једним човеком - најмоћнијим агентом света Жоржом Мендешом! Доласком Лима на трон Слепих мишева у рад клуба са истока Шпаније све више се укључио и човек који је померио границе рада на трансфер пијаца у савременом фудбалу. А од данас ће Мендеш бити познат и као човек чији је утицај у парампарчад раскомадао унутрашњу структуру Валенсије!

Према писању локалног листа Супер Депорте, иначе одлично упућеног у дешавања на Местаљи, председник Амадео Салво, генерални директор Руфете, потом и чланови управе Роберто Ајала и Ђоан Салванс одлучили су да напусте клуб због превеликог утицаја Жоржа Мендеша у рад клуба! Толико да је власник Инвестиционог фонда на силу желео да потпише свог играча из Сао Паула, Родрига Кају, упркос томе што везиста није прошао медицинске прегледе?!

Наиме, након што Кајо није успео да прође прегледе због проблема са коленом (хронични проблеми због тешког прелома чашице прим. аут.), 22-годишњи везиста био је подрвгнут још једном тесту, потом је уследила и посета специјалисти, само како би се пронашла могућност да Кајо буде потписан за суму од 12.500.000 евра. Међутим, како угледни каталонски специјалисти нису дали "зелено светло", Валенсија на крају није завршила трансфер, али је отпочела једна од највећих криза у новијој клупској историји.

Због "случаја Кајо" настала је огромна свађа на релацији Салво - Лим, а како је поменути лист објавио, један од омиљених председника међу навијачима Валенсије не жели више да ради посао у клубу у којем Жорж Мендеш има неограничен утицај!
"Данас сам председник Валенсије, али сигурно је да ће једном доћи моменат када ће Амадео Салво за Валенсију бити исто што и било ко други ко воли овај клуб", поручио је Салво после састанка са клупским врхом, након чега није желео да потврди, нити да одбаци спекулације да је дошао крај.

Овај догађај изазвао је општу експлозију међу присталицама клуба, које и даље не могу да верују да ће Салво заиста напустити Местаљу, а са њим и комплетна „свита“.

Невероватно, али истинито, Родриго Кајо ће каријеру ипак наставити у Шпанији, али у Атлетико Мадриду, где је недавно прошао медицинске прегледе (?!), а играће као позајмљени играч Сао Паула.

Коментари / 0

Оставите коментар