Uticaj super-agenta, Žorža Mendeša, rasturio Valensiju!

Zbog fudbalera Sao Paula Rodriga Kaje, kojeg je superagent želeo da dovede u redove Slepih miševa pošto-poto, kompletno rukovodstvo napušta klub - predsednik Amadeo Salvo, generalni direktor Rufete, ali i Roberto Ajala i Đoan Salvans.

Fudbal 04.07.2015 | 14:00
Uticaj super-agenta, Žorža Mendeša, rasturio Valensiju!

Kada je u maju 2014. godine kontroverzni singapurski biznismen Peter Lim postao većinski vlasnik Valensije, niko nije mogao ni da pretpostavi šta klub čeka u narednim mesecima. U sezoni za nama Valensija je obezbedila kvalifikacije za Ligu šampiona posle dve godine pauze. Klub je napravio nekoliko odličnih poslova dovođenjem Nikolasa Otamendija (Porto), Škodrana Mustafija (Sampdorija), Lukasa Orbana (Bordo), ali i brojnih igrača Benfike - Enca Pereza za 25.000.000 evra, odnosno Žoaa Kansela, Rodriga i Andrea Gomeša na pozajmicu. Trojica igrača ovog leta su postali punopravni igrači Valensije za ukupno 60.000.000 evra!

Ali, gotovo sve ove transfere i pozajmice koje je Valensija napravila u poslednjih godinu dana povezuje Petera Lima sa jednim čovekom - najmoćnijim agentom sveta Žoržom Mendešom! Dolaskom Lima na tron Slepih miševa u rad kluba sa istoka Španije sve više se uključio i čovek koji je pomerio granice rada na transfer pijaca u savremenom fudbalu. A od danas će Mendeš biti poznat i kao čovek čiji je uticaj u paramparčad raskomadao unutrašnju strukturu Valensije!

Prema pisanju lokalnog lista Super Deporte, inače odlično upućenog u dešavanja na Mestalji, predsednik Amadeo Salvo, generalni direktor Rufete, potom i članovi uprave Roberto Ajala i Đoan Salvans odlučili su da napuste klub zbog prevelikog uticaja Žorža Mendeša u rad kluba! Toliko da je vlasnik Investicionog fonda na silu želeo da potpiše svog igrača iz Sao Paula, Rodriga Kaju, uprkos tome što vezista nije prošao medicinske preglede?!

Naime, nakon što Kajo nije uspeo da prođe preglede zbog problema sa kolenom (hronični problemi zbog teškog preloma čašice prim. aut.), 22-godišnji vezista bio je podrvgnut još jednom testu, potom je usledila i poseta specijalisti, samo kako bi se pronašla mogućnost da Kajo bude potpisan za sumu od 12.500.000 evra. Međutim, kako ugledni katalonski specijalisti nisu dali "zeleno svetlo", Valensija na kraju nije završila transfer, ali je otpočela jedna od najvećih kriza u novijoj klupskoj istoriji.

Zbog "slučaja Kajo" nastala je ogromna svađa na relaciji Salvo - Lim, a kako je pomenuti list objavio, jedan od omiljenih predsednika među navijačima Valensije ne želi više da radi posao u klubu u kojem Žorž Mendeš ima neograničen uticaj!
"Danas sam predsednik Valensije, ali sigurno je da će jednom doći momenat kada će Amadeo Salvo za Valensiju biti isto što i bilo ko drugi ko voli ovaj klub", poručio je Salvo posle sastanka sa klupskim vrhom, nakon čega nije želeo da potvrdi, niti da odbaci spekulacije da je došao kraj.

Ovaj događaj izazvao je opštu eksploziju među pristalicama kluba, koje i dalje ne mogu da veruju da će Salvo zaista napustiti Mestalju, a sa njim i kompletna „svita“.

Neverovatno, ali istinito, Rodrigo Kajo će karijeru ipak nastaviti u Španiji, ali u Atletiko Madridu, gde je nedavno prošao medicinske preglede (?!), a igraće kao pozajmljeni igrač Sao Paula.

Komentari / 0

Ostavite komentar