Видео: Представљамо Абубакара Оумаруа...

Звездин џелат Абу: Прво је плашио Партизан, па разбијао црвено-беле и клањао се Северу! Само је БСК из Борче омиљенија жртва Камерунцу од клуба са Маракане где га је Пижон избрисао као гумицом!

Фудбал 03.07.2015 | 09:00
Видео: Представљамо Абубакара Оумаруа...

Дошао је као Звездин спасилац, а претворио се у њеног џелата. Када је у зиму 2009. дошао као појачање из Кине у прелазном року који је катастрофално одрадио Илија Ивић, Абубакар Оумару је на Маракани дочекан као спасилац и једно од најатрактивнијих појачања.

Дебитовао је у првом колу пролећног дела шампионата. Против Партизана у Хумској. Оставио је одличан утисак на тој утакмици у којој је Црвена звезда остала без победе у надокнади времена после гола Мореире. Правио је велике проблеме Партизану, али га је Јаневски извео у 77. минуту што је био један од потеза који ће преломити утакмицу. Навијачи Звезде су били уверени да су добили право појачање и поред свих Ивићевих промашаја попут Џеферсона, Фереире или Шишића једино је Камерунац деловао као пристојан играч који прави разлику.

Била је то сезона Звездиних страдања, завршена дебаклом у полуфиналу купа против Севојна и Партизановом дуплом круном. Оумару се до краја сезоне утопио у сивило једне од најгорих екипа у Звездиној историји.

Када је тренерску палицу преузео Владимир Петрович Пижон један од првих потеза му је био да као гумицом избрише Камерунца. Оумару није имао где, завршио је у ОФК Београду где је оживео каријеру. После годину дана се преселио у Војводину што му је био највећи погодак у каријери. За Вошу је на 111 мечева постигао 44 гола, уписао 26 асистенција и био ударна игла тима који се умало докопао пласмана у Лигу Европе. Умало, јер његово неиграње је можда било и кључ испадања Воше у плеј-офу од Шерифа.

Током три сезоне у Војводини, Оумару је посебно блистао у великим утакмицама и посебно против Црвене звезде. Одиграо је са Вошом шест утакмица против Звезде, уписао четири победе, један реми и један пораз. Постигао је пет голова против клуба са Маракане. После БСК из Борче (шест голова), Звезда му је омиљена муштерија у Србији. Посебно се памти утакмица на Маракани у децембру 2012. када је два гола био Звездин џелат и режисер Вошиног тријумфа од 3:0. Буквално је уништио несрећног Николу Максимовића у том мечу.

На крају меча је отпоздрављао Звездиним навијачима на северу и показивао руком на срце...

Потпуно је нестао са фудбалске мапе када је из Војводине отишао у белгијски Беверен. Одиграо је 40 утакмица у свим такмичењима за скромног белгијског прволигаша и дао само четири гола. Претходне сезоне је на терен изашао 15 пута и ниједном се није уписао у листу стрелаца. Беверен који се једва спасао испадања је на крају сезоне саопштио да је Оумару у групи играча са којима неће бити продужен уговор.

До пре неки дан се ништа није знало о њему. Када су у Партизану сазнали да је Абу на проби у Мускрону, муњевито су реаговали и позвали га у Хумску. Из другог покушаја су успели да реализују трансфер који је велики број Партизанових навијача прижељкивао претходних година.

Коментари / 0

Оставите коментар