Video: Predstavljamo Abubakara Oumarua...

Zvezdin dželat Abu: Prvo je plašio Partizan, pa razbijao crveno-bele i klanjao se Severu! Samo je BSK iz Borče omiljenija žrtva Kameruncu od kluba sa Marakane gde ga je Pižon izbrisao kao gumicom!

Fudbal 03.07.2015 | 09:00
Video: Predstavljamo Abubakara Oumarua...

Došao je kao Zvezdin spasilac, a pretvorio se u njenog dželata. Kada je u zimu 2009. došao kao pojačanje iz Kine u prelaznom roku koji je katastrofalno odradio Ilija Ivić, Abubakar Oumaru je na Marakani dočekan kao spasilac i jedno od najatraktivnijih pojačanja.

Debitovao je u prvom kolu prolećnog dela šampionata. Protiv Partizana u Humskoj. Ostavio je odličan utisak na toj utakmici u kojoj je Crvena zvezda ostala bez pobede u nadoknadi vremena posle gola Moreire. Pravio je velike probleme Partizanu, ali ga je Janevski izveo u 77. minutu što je bio jedan od poteza koji će prelomiti utakmicu. Navijači Zvezde su bili uvereni da su dobili pravo pojačanje i pored svih Ivićevih promašaja poput Džefersona, Fereire ili Šišića jedino je Kamerunac delovao kao pristojan igrač koji pravi razliku.

Bila je to sezona Zvezdinih stradanja, završena debaklom u polufinalu kupa protiv Sevojna i Partizanovom duplom krunom. Oumaru se do kraja sezone utopio u sivilo jedne od najgorih ekipa u Zvezdinoj istoriji.

Kada je trenersku palicu preuzeo Vladimir Petrovič Pižon jedan od prvih poteza mu je bio da kao gumicom izbriše Kamerunca. Oumaru nije imao gde, završio je u OFK Beogradu gde je oživeo karijeru. Posle godinu dana se preselio u Vojvodinu što mu je bio najveći pogodak u karijeri. Za Vošu je na 111 mečeva postigao 44 gola, upisao 26 asistencija i bio udarna igla tima koji se umalo dokopao plasmana u Ligu Evrope. Umalo, jer njegovo neigranje je možda bilo i ključ ispadanja Voše u plej-ofu od Šerifa.

Tokom tri sezone u Vojvodini, Oumaru je posebno blistao u velikim utakmicama i posebno protiv Crvene zvezde. Odigrao je sa Vošom šest utakmica protiv Zvezde, upisao četiri pobede, jedan remi i jedan poraz. Postigao je pet golova protiv kluba sa Marakane. Posle BSK iz Borče (šest golova), Zvezda mu je omiljena mušterija u Srbiji. Posebno se pamti utakmica na Marakani u decembru 2012. kada je dva gola bio Zvezdin dželat i režiser Vošinog trijumfa od 3:0. Bukvalno je uništio nesrećnog Nikolu Maksimovića u tom meču.

Na kraju meča je otpozdravljao Zvezdinim navijačima na severu i pokazivao rukom na srce...

Potpuno je nestao sa fudbalske mape kada je iz Vojvodine otišao u belgijski Beveren. Odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima za skromnog belgijskog prvoligaša i dao samo četiri gola. Prethodne sezone je na teren izašao 15 puta i nijednom se nije upisao u listu strelaca. Beveren koji se jedva spasao ispadanja je na kraju sezone saopštio da je Oumaru u grupi igrača sa kojima neće biti produžen ugovor.

Do pre neki dan se ništa nije znalo o njemu. Kada su u Partizanu saznali da je Abu na probi u Muskronu, munjevito su reagovali i pozvali ga u Humsku. Iz drugog pokušaja su uspeli da realizuju transfer koji je veliki broj Partizanovih navijača priželjkivao prethodnih godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar