Вучићу уручена нова британска резолуција

Премијеру Александру Вучићу уручена је данас нова, измијењена варијанта британске резолуције о Сребреници, у коју су унијети елементи руске резолуције, потврђено је Тањугу из најмање два извора.

Регион 01.07.2015 | 10:58
Вучићу уручена нова британска резолуција

Према изворима Тањуга, Вучић је нови текст британске резолуције добио по доласку у Будимпешту, гдје данас са Виктором Орбаном предсједава заједночкој сејдници двије владе.

У првој варијанти британском резолуцијом осуђен је злочин почињен над Бошњацима у Сребреници, који је означен као геноцид.

Руском резолуцијом осуђују се "најтежи злочини који забрињавају међународну заједницу као цијелину, а који су почињени током сукоба у бившој Југославији над особама различитог етничког поријекла и вјероисповијести".

Раније данас руске агенције су објавиле да је Русија предала Савјету безбједности Уједињених нација алтернативни нацрт резолуције о БиХ, као противтежу британском документу који се предлаже за усвајање поводом 20. годишњице трагичних догађаја у Сребреници, јавиле су агенције, позивајући се на прес секретара руске мисије при УН Алексеја Зајцева.

Зајцев је овај нацрт окарактерисао као уравнотеженији и оријентисан на помирење страна, а не на стварање додатних линија подјела у БиХ.

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Илија Блажевић

01.07.2015 09:03

Прихвати или остави.А нешто урадити мораш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

01.07.2015 09:06

По мом мишљењу боље се држати запада него Руса.Руси су нас доста пута изиграли,и овај ће пута.Јер они гледају свога посла,свој интерес.......и ја их разумијем. А тако и ми требамо гледати шта је за нас боље,јер против читавог свијета не можемо прем да Додик каже да може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупај...

01.07.2015 09:23

Као запад се брине за насе интересе...

Name

горан

01.07.2015 10:30

Ти оцигледно не знас историју и улогу Русије у српским устанцима и стварању модерне српске дрзаве за твоју информацију да није било Русије не би било ни Србије а да не спомињем улогу Русије у Првом свјетском рату и ултиматума западним савезницима да помогну српску војску или це се Русија повуци из рата. И по вама треба да се окренемо онима који су нас у задњих 100 година три пута бомбардовали. Не знам кад нас је то Русија изиграла и ко пласира те фразе.

Name

Да Винчи

01.07.2015 11:18

Колико лоше познајеш историју види се из твог коментара.Просто не могу да разумем људе попут тебе.Ја ћу ти навести само један пример руске подршке за Србе и Србију, а има их много.За време Првог светског рата Русија је објавила рат Немачкој и Аустроугарској, како би спречила уништење тада слабе Србије која је вишеструко војно и економски ослабљена, будући да је тек изашла из два велика рата, против Турске и Бугарске.Русија је тада помажући Србији изгубила поред 2 000 000 и више војника у сукобима, још и своју сопствену царевину и царску породицу, јер су бољшевици искористили ситуацију и слабост државе и направили државни преврат.Руски цар Николај Други Романов је Србију сматрао јединим пријатељем и савезником Русије у Европи:" Нећете ми замерити, господо, што сам пре свега Рус и што су ми најближи интереси Русије, али вас уверавам да сам одмах после тога Србин и да су ми најближи интереси српског народа".Русија није могла да помогне Србији у периоду када је дошло до распада СССР-а и када је Русија ушла у дубоку политичку, али и економску кризу.Тада се руска економија налазила на ивици потпуног краха.Из тог разлога се Борис Јељцин, тадашњи председник окренуо Европи и Америци, тражећи финансијску помоћ како би спречио потпуну пропаст Русије.Због неповољне ситуације Русија је постала сведок страшне агресије запада на Србију којој због већ наведеног није могла помоћи осим у моралном смислу.И у новије време Русија и њен председник Владимир Путин се залажу за интересе Србије и њеног народа, само што ови на власти у Србији су више наклоњени западу.А тај твој запад је у бомбардовању Србије 1999. године у мисији "Милосрдни анђео" нанио огромну штету убијајући мушкарце, жене и децу, палећи и разарајући уништио Србију која се и дан данас опоравља.Да не помињем разне изјаве западних "миротвораца" као што је рецимо Бернар Кушнер шеф цивилне мисије УН на КиМ, који каже: "Прошле недеље имали смо деветеро убијених Срба, ове недеље осморо.То је јасан напредак".И за крај нама Србима ће бити тешко док год имамо такве као што си ти са твојим незнањем о правим вредностима

Name

Да Винчи

01.07.2015 11:35

Колико лоше познајеш историју види се из твог коментара.Просто не могу да разумем људе попут тебе.Ја ћу ти навести само један пример руске подршке за Србе и Србију, а има их много.За време Првог светског рата Русија је објавила рат Немачкој и Аустроугарској, како би спречила уништење тада слабе Србије која је вишеструко војно и економски ослабљена, будући да је тек изашла из два велика рата, против Турске и Бугарске.Русија је тада помажући Србији изгубила поред 2 000 000 и више војника у сукобима, још и своју сопствену царевину и царску породицу, јер су бољшевици искористили ситуацију и слабост државе и направили државни преврат.Руски цар Николај Други Романов је Србију сматрао јединим пријатељем и савезником Русије у Европи:" Нећете ми замерити, господо, што сам пре свега Рус и што су ми најближи интереси Русије, али вас уверавам да сам одмах после тога Србин и да су ми најближи интереси српског народа".Русија није могла да помогне Србији у периоду када је дошло до распада СССР-а и када је Русија ушла у дубоку политичку, али и економску кризу.Тада се руска економија налазила на ивици потпуног краха.Из тог разлога се Борис Јељцин, тадашњи председник окренуо Европи и Америци, тражећи финансијску помоћ како би спречио потпуну пропаст Русије.Због неповољне ситуације Русија је постала сведок страшне агресије запада на Србију којој због већ наведеног није могла помоћи осим у моралном смислу.И у новије време Русија и њен председник Владимир Путин се залажу за интересе Србије и њеног народа, само што ови на власти у Србији су више наклоњени западу.А тај твој запад је у бомбардовању Србије 1999. године у мисији "Милосрдни анђео" нанио огромну штету убијајући мушкарце, жене и децу, палећи и разарајући уништио Србију која се и дан данас опоравља.Да не помињем разне изјаве западних "миротвораца" као што је рецимо Бернар Кушнер шеф цивилне мисије УН на КиМ, који каже: "Прошле недеље имали смо деветеро убијених Срба, ове недеље осморо.То је јасан напредак".И за крај нама Србима ће бити тешко док год имамо такве као што си ти са твојим незнањем о правим вредностима.Молим администратора да пусти коментар

Name

Бошњак

01.07.2015 11:44

Заборављаш да живиш у држави коју дијелиш са друга два народа. Сигуран сам да је макар 70% државе БиХ проЕУ, прозапад. 30% је мањина....

Name

сноуден

01.07.2015 09:08

Засто британци нису урадили резолуцију за Косово и Метохију или Книнску краину одакле је протјерано висе од 500.000 искљуциво Срба није ли то геноцид и етницко цисцење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАСОН

01.07.2015 10:27

Само ме интересује који су то мајмуни негативно оценили овај коментар. Па шта је човек (''Сноуден'')неистинито рекао? И можеш мислити, ако би прошла она тзв. резолуција коју послаше британске курве, ми Срби бисмо морали да поступимо по тој (геноцидној) резолуцији, а шиптари и тзв. међународна заједница не ј.бе резолуцију 1244. Свашта!!! Који аршини и да не кажем... Море марш!

Name

херцеговина

01.07.2015 10:35

Па није то био геноцид јер су Срби из РСК слусали Милосевица и србијанску Удбу и одбили план З4. Њима је Запад без испаљеног метка нудио План З4 који је био дрзава у дрзави а кад су одбили онда су на тракторе па код Србијанаца у надницу и подстанаре. Ми смо морали крв пролити да би добили Дејтон па се опет је.емо......ратовали смо сами против свих само су нам Грци несебицно помагали а Руси и Запад су се за.ебавали преко насих ледја. Ову резолуцију треба одбити,нецемо ми да се сад за.ебавамо за Британцима.....Руси су први испрузили руку,испали су фер овај пут а Додика цемо послати у затвор или нека труне ко Баба Јула у Русији а Руси це му ионако узети све паре. Запад зна да су србијанци издајници и онда нас преко србијанаца навлаце на танак лед. РС мора да води самосталну политику а не ста говоре Западњаци преко србијанаца.

Name

милос

01.07.2015 11:33

Не се.и мајке ти. Могао си реци и милион, ста претјерујеш? Хрвати ниси побили 6.000 људи!!!!

Name

МАСОН

01.07.2015 13:49

''Сноудене'', јеси ли видео реакције на мој коментар? Тренутно четири према нула за мајмуне!

Name

Мд

01.07.2015 16:56

Па зато што смо Срби , то је бар јасно Ал нема веза поносимо се тиме што смо Срби , народ без премца у свету.

Name

Серафим

01.07.2015 09:15

РЕЗОЛУЦИЈА је зло за Србе ма каква она била јер даје Сребреници оно геноцидно обелезје које не заслузује где је резолуција о Јасеновцу као примеру за геноцид, Геноцид је била устаска ОЛУЈА веци од Сребреницких злоцина па се цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуго

01.07.2015 22:07

Милосевиц Бабиц Сесељ И други су продали ту покрајину Тудјману за милионе долара а Србе из Крајине су планирали да населе на косово тако су они пак крцмили са народом. Али на залост то је била крцма без крцмара паре покупили а народ оставили на цедилу то је истина.

Name

Небојса

01.07.2015 09:39

Босњаци откаците висе са Сребреницом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

01.07.2015 10:12

Засто, па све се зна?

Name

Поптпис

01.07.2015 11:45

Само требате потписат резолуцију и нема је више.

Name

Дошлић Адам

01.07.2015 09:40

Радимо на западу вијековима,ту нам дјеца уче......а молимо се Богу да киша пада у Русији?Руси ово раде зарад свога интереса...............брзо ће се велики договорити на штету малих.И зато озбиљни политичари одважу шта је боље и корисније за будућност.А судска пресуда се неће поништити,,,овако испада да се суд не поштује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦкрајина

01.07.2015 10:46

Не сјецам се да су нас Руси бомбардовали, тровли уранијумом, уводили санкције, отимали дрзаве и тд....

Name

Здравчина

01.07.2015 12:41

Свака част. Одем код ујака у Аустрију, и он и његова екипа сви мрзе запад, и обожавају Путина. Ови из Америке кад додју још екстремнији. Дјеца им асимилирана, они четеници проруси и све скупа умоболно.

Name

горан

01.07.2015 14:24

Ја не могу да вјерујем да постоји неки Србин са дилемом запад или Русија и уопсте не знам ко је такву дилему поставило запад нас одувјек сматра малом Русијом и то је једноставно тако ми уопсте немамо избора ми једноставно с Русијом морамо.

Name

лалиц

01.07.2015 09:44

Трази референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цм

01.07.2015 09:45

Трећа срећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Сунарић

01.07.2015 09:47

Шта год се уради није пријатно,сад се мора поправљати што се даде и што су други покакили.Није лако,али одговоран политичар и је добио задаћу од народа да ријешава проблеме и кад је ужасно тешко,увијек треба имати на уму будућност државе и народа.Ако одобијемо какве користе ћемо имати?Ако прихватимо исто;треба све ставити на вагу и прихватити мање зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака цаст

01.07.2015 09:48

Браво за предсједника Додика који је ово све обезбедио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

енти

01.07.2015 11:47

И који је овим чином навуко бијес међународне заједнице на Србе у БиХ. Браво, свака му част....

Name

колико хоцете

01.07.2015 12:02

Мозете ви лупати минусе колико хоцете,али Додик је био код Лаврова и договорио све.

Name

Код Доде испод моста

01.07.2015 15:29

Сребреница се десила 95.док је Додик јос продавао Ронхилл испод моста. Како онда мозе бити његова кривица??? Кривите Младица, Карадзица и Тигрице из Сербије ;)

Name

ВРС РВИ

01.07.2015 09:49

Сада се умјесто 15x геноцид помиње 12x у измјењеном тексту. Не знам чему чуђење када је план запада да уништи Србе. Опет читам ове неке наивне да не напишем прави израз коментаре да су нас Руси издали. Глупости које не може ни шлепер повући. Само у задње вријеме Русија спречава признање Косова иначе би оно сада имало међународне границе са Србијом. Ова резолуција која нама у Р. Српској забада нож у леђа исто ће Руси да спријече а не они из србијанске власти који ће отићи у Сребреницу да "клече и моле за опроштај" како онај Николић са купљеном дипломом рече у емисији на БХТ-у. Умало нисам разбиоово мало тв-а што имам. Да су икакви Срби и патриотие обилазили би српска стратишта којих има много. Уосталом какав је то принцип да нам Руси "морају" помоћи када ми сами себи не можемо. Ипак су нас већ неколико пута подсјетили да не могу бити већи Срби од нас што сада јесу, али ни тај "кредит" неће трајати вјечно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

01.07.2015 09:49

Да ли су нову резолуцију доставили и насем Баји?Изгледа да насег Бају нико висе не зарезује ни један посто и да је постао потпуно небитан фактор захваљујуци својим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.07.2015 10:33

А није ни Бакир :). Њих тек нико ни види нити пита за ста.

Name

СВИНГА

01.07.2015 10:39

О ПОСЉЕДИЦАМА ЈЕ ТРЕБАЛО МИСЛИТИ ПРИЈЕ. САД ЈЕ КАСНО НЕГИРАТИ ОНО СТО ЈЕ УЦИЊЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патар Ђукић

01.07.2015 13:06

Сад је касно да се којем, нема натраг с овог пута, народ нисам могао бирати, а да јесам бирао бих свој, припадност народу на спорим никоме. Под истим околностима поступио би на исти начин и данас.

Name

ЖИКА Ж

01.07.2015 11:04

ДА ЈЕ ПОЖИВИО НАМ "ДРАГИ" ДРУГ ТИТО НЕ БИ ТРЕБАЛЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ-СРБА НЕ БИ БИЛО НА ОВИМ ПРОСТОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Зика

01.07.2015 12:16

Колико си досад коментара написао мислим да ти је овај задњи једини паметан .

Name

ШТА СМЕРАЈУ

01.07.2015 11:08

Ето Енглези фини уљудни поштени.Брину се за правду и ред на земљи.Вечити колонизатори и угњетивачи.Хиљаду година другима пију крв,израбљују их и тлаче.И сад су се сетили да пишу резолуцију о Сребреници.И ШТО БАШ ОНИ?И ШТО БАШ САД? Па они ником нису дунули ни у ватру а да нису вишеструко наплатили КРОЗ КРВ И ЗНОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

01.07.2015 13:55

А остали, да ли је и њима уручена та "резолуција"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

01.07.2015 16:26

Нек мало Вучић процита и проучи ста је данас речено у УН у Њу Јорку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомибл

02.07.2015 07:19

... Искомплексирани Бошњаци, идите на своје портале. Вучићу, по..шки се на ту резолуцију. Енглези нешто предлажу, а они су геноцидан народ. Они су дошли у Америку и истријебили Индијанце, зар не? САД су геноцидна творевина. Треба осудити све злочине, а не само оне које су починили Срби. Злочинац Орић је људима вадио очи, а Запад га пусти. Хрвати су у Олуји протјерали све Србе, куће им запалили, а побили оне Србе који су остали. То је геноцид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селма

02.07.2015 11:41

Ово је мој и мој портал, јер сам конститутивна у овом ентитету и имам право да знам шта се дешава.

Name

Бнбо

02.07.2015 08:41

Зовите Краља у помоћ, Мозда он има неке везе у Лондону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

02.07.2015 13:30

Засто Вуцицу бацају прасину у оци?? и засто им Вуциц не казе тразимо као срби резолуцију сто сте зивим Србима са сиптарима вадили крв и органе за западно трзисте!!!! е то је био и остао геноцид, засто се не трази резолуција за србску Крајину и ту геноцидну ОЛУЈУ, јер то није био други Јасеновац???, Геноцид је сто су Срби на Косову поубијани и протерани а богомоље које су остале празне порусене и бомбардоване е и то је геноцид над србима и н јиховим Богомољама-светињама,као и целим Хрисцанством.Вуциц ако оде у Сребреницки која је постала политицки театар, је плаценик и скутоноса запада, само се весто крије од јавности, науцио га војвода да буде политицар, уствари створио га војвода Сесељ да слузи србима а не да клања пред измисљотинама. Због злоцина свим зртвама и породицама моје искрено сауцесце, али ако се овако искривљује и окривљује само србин то је пут у нове Сребренице, пут у злоцине и будјење зеље за осветом, стварне зртве су у сенци оних који се њима ките и тргују убирајуци политицке поене за себе јер и таско, Србски народ , јунацки народ каљају и блате, ако погледамо у историју устасе и њихово цвијеце, сиптарско, босњацко или босанско су творци стотину геноцида над србима у последњих сто година. Србима је све то запрзио цопави тито, јер је затиро трагове устаско-муслиманско-сиптарског геноцида, над србима прозивајуци све србе цетницима, кад год се јаве у одбрану србских интереса сртбски комунисти и родољуби тито их саље на Голи Оток. Зар тамо није направљен геноцид над паметним Србима, висе је тито побијо срба после рата него сви заједно за време другог светског рата.ГДЕ су те Резолуције господо србска???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југославија

02.07.2015 21:17

Нисте ни свјесни колико сте мали и безнацајни.

ОДГОВОРИТЕ