Нијемци се питају: Откуд и шта ће Шукер у УЕФА-и?!

Угледни њемачки лист "Франкфуртер алгемајне цајтунг" у јучерашњем тексту поставља питање како је могуће да функционер УЕФА може бити Давор Шукер, који позира на гробу усташког вође Анте Павелића.

Фудбал 02.07.2015 | 19:40
Нијемци се питају: Откуд и шта ће Шукер у УЕФА-и?!

Лист је уз текст под насловом "У ставу мирно поред фашистичког вође" објавио и фотографију насмијаног Шукера који у ставу мирно позира на гробу злочиначког вође фашистичке Независне Државе Хрватске.

"Предсједнику УЕФА Мишелу Платинију и Уефи треба поставити питање како је могуће да је унутар те организације, која толико улаже у скупе кампање против расизма, особа која у друштву два позната криминалца из хрватског подземља насмијано позира на гробу таквог злочинца, нацистичког вазала и вође фашистичке НДХ током Другог свјетског рата, чије су усташе истријебиле стотине хиљада људи користећи се и концентрацијским логорима?", пише лист.

"Франкфуртер алгемајне цајтунг" закључује да Шукерово устоличење у врх УЕФА показује слабости њеног вођства.

"Како видимо, тамо се нашао освједочени љубитељ нацистичког злочинца из Другог свјетског рата, који, по свему судећи, има чврсте везе са вођом кладионичарске мафије, па нам онда мало значе Платинијеве ријечи од прије двије године: `Клађење директно угрожава фудбал, док је расизам пријетња цијелом свијету`".

Њемачка телевизија АРД тврди да посједује документе из истраге државног тужилаштва у Бохуму, који показују да је Шукер уплаћивао опкладе за Анту Шапину, за којег је доказано да је намјештао утакмице.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

квака

02.07.2015 17:50

Гдје си зивот потросио пријатељу мооој,одњеле га зене и афере незна им се број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

02.07.2015 17:51

А Вала глупог питања!!!Како ста ће???Треба њима неко ко,треба да сири мрзњу према Србима, Давор Сукер је био супер играц,али као Цовјек,он је велико СМЕЦЕ!!!Зао мо је али је ТАКО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нако цисто здраворазумски

02.07.2015 17:51

Ако је неко мало деснији ил малко фасиста ил ста вец па то није ниста какви тамо у УЕФУ и ФИФУ сједе,милијарде се обрцу на криминалу а ако неко типа Сукера ил слицних има неких гријехова из младости,па јос боље лаксе га је уцјењиват да погура за праву страну

ОДГОВОРИТЕ