Nijemci se pitaju: Otkud i šta će Šuker u UEFA-i?!

Ugledni njemački list "Frankfurter algemajne cajtung" u jučerašnjem tekstu postavlja pitanje kako je moguće da funkcioner UEFA može biti Davor Šuker, koji pozira na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića.

Fudbal 02.07.2015 | 19:40
Nijemci se pitaju: Otkud i šta će Šuker u UEFA-i?!

List je uz tekst pod naslovom "U stavu mirno pored fašističkog vođe" objavio i fotografiju nasmijanog Šukera koji u stavu mirno pozira na grobu zločinačkog vođe fašističke Nezavisne Države Hrvatske.

"Predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju i Uefi treba postaviti pitanje kako je moguće da je unutar te organizacije, koja toliko ulaže u skupe kampanje protiv rasizma, osoba koja u društvu dva poznata kriminalca iz hrvatskog podzemlja nasmijano pozira na grobu takvog zločinca, nacističkog vazala i vođe fašističke NDH tokom Drugog svjetskog rata, čije su ustaše istrijebile stotine hiljada ljudi koristeći se i koncentracijskim logorima?", piše list.

"Frankfurter algemajne cajtung" zaključuje da Šukerovo ustoličenje u vrh UEFA pokazuje slabosti njenog vođstva.

"Kako vidimo, tamo se našao osvjedočeni ljubitelj nacističkog zločinca iz Drugog svjetskog rata, koji, po svemu sudeći, ima čvrste veze sa vođom kladioničarske mafije, pa nam onda malo znače Platinijeve riječi od prije dvije godine: `Klađenje direktno ugrožava fudbal, dok je rasizam prijetnja cijelom svijetu`".

Njemačka televizija ARD tvrdi da posjeduje dokumente iz istrage državnog tužilaštva u Bohumu, koji pokazuju da je Šuker uplaćivao opklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je namještao utakmice.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kvaka

02.07.2015 19:50

Gdje si zivot potrosio prijatelju moooj,odnjele ga zene i afere nezna im se broj.

ODGOVORITE
Name

JA

02.07.2015 19:51

A Vala glupog pitanja!!!Kako sta će???Treba njima neko ko,treba da siri mrznju prema Srbima, Davor Suker je bio super igrac,ali kao Covjek,on je veliko SMECE!!!Zao mo je ali je TAKO!!!

ODGOVORITE
Name

nako cisto zdravorazumski

02.07.2015 19:51

Ako je neko malo desniji il malko fasista il sta vec pa to nije nista kakvi tamo u UEFU i FIFU sjede,milijarde se obrcu na kriminalu a ako neko tipa Sukera il slicnih ima nekih grijehova iz mladosti,pa jos bolje lakse ga je ucjenjivat da pogura za pravu stranu

ODGOVORITE