Интер доводи само и искључиво штопере, дефанзивце...?!

Да сезона почиње данас, "неразури" би имали седморицу штопера у погону и само двојицу нападача. После задњег везног, стигли су и централни бекови Муриљо и Миранда.

Фудбал 02.07.2015 | 19:20
Интер доводи само и искључиво штопере, дефанзивце...?!

Уколико би се Роберту Манћинију, да сутра почне сезона, повредио нападач – он би остао са још једним (бројевима: 1) нападачем у тиму.

Али, после нановијег појачања клуба који је под присмотром УЕФА због кршења правила "финансијског фер-плеја" и који због тога мора да бира како троши новац, бар за штопере нема зиме!

После Колумбијца Муриља из Гранаде, "неразури" су довели и Бразилца Миранду из Атлетика и тако, не рачунајући позајмице, сакупили групу од седам штопера у постави!

Да не помињемо да је и најскупље појачање посрнулог гиганта – дефанзивни везиста, Француз Жофри Кондогбија, плаћен 35 милиона евра и то на позицији на којој у клубу игра неколико скупо плаћених играча, доведених не тако давно.

Да у међувремену није доведен креативни везиста, Швајцарац Ђердан Шаћири, из минхенског Бајерна, рачунајући прошло и ово лето, Интер би пазарио само и искљућиво штопере и бекове (у ово не рачунамо неуспешну и краткотрајну позајмицу Лукаса Подолског).

Прошле сезоне дошли су Чилеанац Гари Медел, из Кардифа, који може да игра и штопера и дефанзивног везног, Хрват Марсело Брозовић из загребачког Динама, дефанзивни везни, Словенац Рене Крхин из Болоње, такође дефанзивни везни, наш Немања Видић из Манчестер јунајтеда, штопер, а кратко је ту био и Француз Јан Мвила, који је стигао на позајмицу из Рубина.

Овде су наведени само играчи који су се задржали у клубу, док на позајмицама "неразури" имају 26 играча, од којих ће неки остати тамо где су, неки овог лета потражити нову средину, а неки можда послужити као доплата при куповини попут идеје да се Ервин Зукановић из Кјева доведе слањем крила Езекијела Скјелота у другом правцу уз доплату од милион евра.

П. С. Од 26 позајмљених фудбалера Интера, осморица су дефанзивци.

Наравно, до почетка сезоне тренер Роберто Манћини и његов нови први сарадник, Дејан Станковић, уз помоћ потпредседника Хавијера Занетија, ангажоваће бар још једног играча, али донекле брине и недостатак креативности у везном реду, одакле одлази Здравко Кузмановић, као и чињеница да "неразури" скоро да немају крилне фудбалере.

Осим Шаћирија, ниједан играч из маневра није типично бочни.

Интер разматра могућности и за шпиц, у везу са славним клубом доводе се Стефан Јоветић, Един Џеко, Педро Родригез, Чичарито Ернандез, као крило или полушпиц фигурира Мохамед Салах, али постоје две велике препреке пред људима са "Меаце": врхунски играчи тешко се одлучују за клуб који не игра Европу, а на двојицу штопера и дефанзивног везисту већ је потрошено скоро 50 милиона евра.

Подсећамо, Интер је под присмотром УЕФА и биће оштро кажњен, ако у наредној фискалној години не начини озбиљан финансијски опоравак.

ГОЛМАНИ: Самир Хандановић, Хуан Пабло Каризо, Томазо Берни.

ОДБРАНА: Жонатан, Жуан Жезус, Марко Андреоли, Немања Видић, Давиде Сантон, Додо, Андреа Ранокија, Фелипе, Данило Дамброзио, Јуто Нагатомо, Муриљо, Миранда.

СРЕДИНА: Жофри Кондогбија, Матео Ковачић, Фреди Гварин, Здравко Кузмановић, Гари Медел, Џоел Оби, Марцело Брозовић, Ернанеш, Ђердан Шаћири, Рене Крхин.

НАПАД: Родриго Паласио, Мауро Икарди.

Коментари / 0

Оставите коментар