Inter dovodi samo i isključivo štopere, defanzivce...?!

Da sezona počinje danas, "nerazuri" bi imali sedmoricu štopera u pogonu i samo dvojicu napadača. Posle zadnjeg veznog, stigli su i centralni bekovi Muriljo i Miranda.

Fudbal 02.07.2015 | 19:20
Inter dovodi samo i isključivo štopere, defanzivce...?!

Ukoliko bi se Robertu Manćiniju, da sutra počne sezona, povredio napadač – on bi ostao sa još jednim (brojevima: 1) napadačem u timu.

Ali, posle nanovijeg pojačanja kluba koji je pod prismotrom UEFA zbog kršenja pravila "finansijskog fer-pleja" i koji zbog toga mora da bira kako troši novac, bar za štopere nema zime!

Posle Kolumbijca Murilja iz Granade, "nerazuri" su doveli i Brazilca Mirandu iz Atletika i tako, ne računajući pozajmice, sakupili grupu od sedam štopera u postavi!

Da ne pominjemo da je i najskuplje pojačanje posrnulog giganta – defanzivni vezista, Francuz Žofri Kondogbija, plaćen 35 miliona evra i to na poziciji na kojoj u klubu igra nekoliko skupo plaćenih igrača, dovedenih ne tako davno.

Da u međuvremenu nije doveden kreativni vezista, Švajcarac Đerdan Šaćiri, iz minhenskog Bajerna, računajući prošlo i ovo leto, Inter bi pazario samo i iskljućivo štopere i bekove (u ovo ne računamo neuspešnu i kratkotrajnu pozajmicu Lukasa Podolskog).

Prošle sezone došli su Čileanac Gari Medel, iz Kardifa, koji može da igra i štopera i defanzivnog veznog, Hrvat Marselo Brozović iz zagrebačkog Dinama, defanzivni vezni, Slovenac Rene Krhin iz Bolonje, takođe defanzivni vezni, naš Nemanja Vidić iz Mančester junajteda, štoper, a kratko je tu bio i Francuz Jan Mvila, koji je stigao na pozajmicu iz Rubina.

Ovde su navedeni samo igrači koji su se zadržali u klubu, dok na pozajmicama "nerazuri" imaju 26 igrača, od kojih će neki ostati tamo gde su, neki ovog leta potražiti novu sredinu, a neki možda poslužiti kao doplata pri kupovini poput ideje da se Ervin Zukanović iz Kjeva dovede slanjem krila Ezekijela Skjelota u drugom pravcu uz doplatu od milion evra.

P. S. Od 26 pozajmljenih fudbalera Intera, osmorica su defanzivci.

Naravno, do početka sezone trener Roberto Manćini i njegov novi prvi saradnik, Dejan Stanković, uz pomoć potpredsednika Havijera Zanetija, angažovaće bar još jednog igrača, ali donekle brine i nedostatak kreativnosti u veznom redu, odakle odlazi Zdravko Kuzmanović, kao i činjenica da "nerazuri" skoro da nemaju krilne fudbalere.

Osim Šaćirija, nijedan igrač iz manevra nije tipično bočni.

Inter razmatra mogućnosti i za špic, u vezu sa slavnim klubom dovode se Stefan Jovetić, Edin Džeko, Pedro Rodrigez, Čičarito Ernandez, kao krilo ili polušpic figurira Mohamed Salah, ali postoje dve velike prepreke pred ljudima sa "Meace": vrhunski igrači teško se odlučuju za klub koji ne igra Evropu, a na dvojicu štopera i defanzivnog vezistu već je potrošeno skoro 50 miliona evra.

Podsećamo, Inter je pod prismotrom UEFA i biće oštro kažnjen, ako u narednoj fiskalnoj godini ne načini ozbiljan finansijski oporavak.

GOLMANI: Samir Handanović, Huan Pablo Karizo, Tomazo Berni.

ODBRANA: Žonatan, Žuan Žezus, Marko Andreoli, Nemanja Vidić, Davide Santon, Dodo, Andrea Ranokija, Felipe, Danilo Dambrozio, Juto Nagatomo, Muriljo, Miranda.

SREDINA: Žofri Kondogbija, Mateo Kovačić, Fredi Gvarin, Zdravko Kuzmanović, Gari Medel, Džoel Obi, Marcelo Brozović, Ernaneš, Đerdan Šaćiri, Rene Krhin.

NAPAD: Rodrigo Palasio, Mauro Ikardi.

Komentari / 0

Ostavite komentar