Најбогатији Хрват уводи Задар у Евролигу?!

"Евролигу можемо играти догодине, то није никакав проблем", поручује богаташ спреман да инвестира у хрватског великана.

Кошарка 02.07.2015 | 09:40
Најбогатији Хрват уводи Задар у Евролигу?!

Да ли стижу бољи дани за Задар?

Иван Жилић, милијардер родом из БиХ, наводно је заитересован за улагање у тај клуб и спреман је да инвестира значајан новац у тај клуб.

Конкретно, портал зднеwс.хр јавља да је Жилић већ и повукао прве конкретне потезе с тим у вези.

"Послао сам писмо намере, односно интереса. Даље је на клубу да одлучи на који начин жели даљу сарадњу или је не жели. Са моје стране постоји велики интерес и жеља да уложим у КК Задар, чији сам фан дуги низ година", рекао је Жилић, који дуго изазива велику пажњу хрватских новинара.

Према доступним пореским подацима у Луксембургу, Жилић је само у 2011. платио 2,14 милијарде(!?) евра пореза. За себе тврди да је најбогатији Хрват, а новац је наводно стекао радећи у Форду, у којем је добро наплатио патент који је пријавио 1998. - уградњу држача за техничке склопове.

Прошле године, јавно је рекао да би хтео да купи и Хипо банку, за 2,7 милијарди евра.

"Увек сам симпатисао Задар, Југопластику и Хајдук, иако сам родом из Босне. Дакле, на директору клуба и на градоначелнику је да се одлуче желе ли и на који начин желе радити са мном. Моја жеља би била да откупим апсолутно све дугове које клуб има и да ми се допустим да поставим своје људе, који ће исправно, транспарентно и у корист навијача водити клуб".

Он Тврди и да би Евролига у дворани Крешимир Ћосић постала реалност, ако би он дошао на чело клуба.

"Евролигу можемо играти догодине, до уопште није проблем. Ако имате новац, а ја га имам и ако имати публику као што је задарска, то је добитна комбинација", додао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар