Najbogatiji Hrvat uvodi Zadar u Evroligu?!

"Evroligu možemo igrati dogodine, to nije nikakav problem", poručuje bogataš spreman da investira u hrvatskog velikana.

Košarka 02.07.2015 | 09:40
Najbogatiji Hrvat uvodi Zadar u Evroligu?!

Da li stižu bolji dani za Zadar?

Ivan Žilić, milijarder rodom iz BiH, navodno je zaiteresovan za ulaganje u taj klub i spreman je da investira značajan novac u taj klub.

Konkretno, portal zdnews.hr javlja da je Žilić već i povukao prve konkretne poteze s tim u vezi.

"Poslao sam pismo namere, odnosno interesa. Dalje je na klubu da odluči na koji način želi dalju saradnju ili je ne želi. Sa moje strane postoji veliki interes i želja da uložim u KK Zadar, čiji sam fan dugi niz godina", rekao je Žilić, koji dugo izaziva veliku pažnju hrvatskih novinara.

Prema dostupnim poreskim podacima u Luksemburgu, Žilić je samo u 2011. platio 2,14 milijarde(!?) evra poreza. Za sebe tvrdi da je najbogatiji Hrvat, a novac je navodno stekao radeći u Fordu, u kojem je dobro naplatio patent koji je prijavio 1998. - ugradnju držača za tehničke sklopove.

Prošle godine, javno je rekao da bi hteo da kupi i Hipo banku, za 2,7 milijardi evra.

"Uvek sam simpatisao Zadar, Jugoplastiku i Hajduk, iako sam rodom iz Bosne. Dakle, na direktoru kluba i na gradonačelniku je da se odluče žele li i na koji način žele raditi sa mnom. Moja želja bi bila da otkupim apsolutno sve dugove koje klub ima i da mi se dopustim da postavim svoje ljude, koji će ispravno, transparentno i u korist navijača voditi klub".

On Tvrdi i da bi Evroliga u dvorani Krešimir Ćosić postala realnost, ako bi on došao na čelo kluba.

"Evroligu možemo igrati dogodine, do uopšte nije problem. Ako imate novac, a ja ga imam i ako imati publiku kao što je zadarska, to je dobitna kombinacija", dodao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar