Вимблдон - Троицки: Не бојим се никога!

Виктор Троицки каже да игра најбоље у каријери на трави и да га служе сегменти игре који су најважнији за ту врсту подлоге.

Тенис 01.07.2015 | 21:00
Вимблдон - Троицки: Не бојим се никога!

Троицки је у првом колу Вимблдона у четири сета победио Недовјесова.

“Прва два сета сам одиграо добро, а у трећем сам имао на 2:2 брејк лопте и ту бих вероватно био близу краја. Када их нисам искористио, дошло је до опуштања и малог пада концентрације, а он је искористио моје неизнуђене грешке и узео је тај сет. Вратио сам концентрацију у четвртом сету и генерално сам задовољан како сам играо“, рекао је Троицки.

“Из меча у меч ће бити све боље – осећам се добро на трави, имам доста самопоуздања и спреман сам за следеће изазове“, додао је српски тенисер.

Температура је износила око тридесет степени, што није баш уобичајено за Лондон.

“Јесте топло, за разлику од прошлих година, али то мени не смета уопште, чак ми и прија. Ни не размишљам о томе“.

У наредном колу Троицки ће играти са бољим из меча Штепанек – Бедене. Од Чеха је изгубио пет пута у девет мечева, а Беденеа је добио у једином међусобном окршају.

“Штепанек је неугодан противник на трави – играли смо и на Вимблдону, додуше давне 2008. године, водио сам са 2-0 у сетовима, али сам изгубио. Волео бих да му се реванширам за тај меч – и добијао сам га доста пута, знам шта ме очекује. Мислим да сам сада доста искуснији, самопоуздање ми је највеће на трави икада. Беденеа мање познајем, добио сам га у том једином мечу на шљаци. Ко год да буде, мислим да сам фаворит“.

Виктор ове сезоне игра сјајно на трави – играо је финале у Штутгарту, потом и сјајно издање на Квинсу.

“Први пут се осећам заиста потпуно спремним на овој подлози, што се видело и у Штутгарту и на Квинсу. Не бојим се ни јачих противника – сервирам добро, служе ме и ритерн и игра на мрежи, што су на трави најважније ствари. Побољшао сам те елементе“, закључио је Троицки.

Коментари / 0

Оставите коментар