Vimbldon - Troicki: Ne bojim se nikoga!

Viktor Troicki kaže da igra najbolje u karijeri na travi i da ga služe segmenti igre koji su najvažniji za tu vrstu podloge.

Tenis 01.07.2015 | 21:00
Vimbldon - Troicki: Ne bojim se nikoga!

Troicki je u prvom kolu Vimbldona u četiri seta pobedio Nedovjesova.

“Prva dva seta sam odigrao dobro, a u trećem sam imao na 2:2 brejk lopte i tu bih verovatno bio blizu kraja. Kada ih nisam iskoristio, došlo je do opuštanja i malog pada koncentracije, a on je iskoristio moje neiznuđene greške i uzeo je taj set. Vratio sam koncentraciju u četvrtom setu i generalno sam zadovoljan kako sam igrao“, rekao je Troicki.

“Iz meča u meč će biti sve bolje – osećam se dobro na travi, imam dosta samopouzdanja i spreman sam za sledeće izazove“, dodao je srpski teniser.

Temperatura je iznosila oko trideset stepeni, što nije baš uobičajeno za London.

“Jeste toplo, za razliku od prošlih godina, ali to meni ne smeta uopšte, čak mi i prija. Ni ne razmišljam o tome“.

U narednom kolu Troicki će igrati sa boljim iz meča Štepanek – Bedene. Od Čeha je izgubio pet puta u devet mečeva, a Bedenea je dobio u jedinom međusobnom okršaju.

“Štepanek je neugodan protivnik na travi – igrali smo i na Vimbldonu, doduše davne 2008. godine, vodio sam sa 2-0 u setovima, ali sam izgubio. Voleo bih da mu se revanširam za taj meč – i dobijao sam ga dosta puta, znam šta me očekuje. Mislim da sam sada dosta iskusniji, samopouzdanje mi je najveće na travi ikada. Bedenea manje poznajem, dobio sam ga u tom jedinom meču na šljaci. Ko god da bude, mislim da sam favorit“.

Viktor ove sezone igra sjajno na travi – igrao je finale u Štutgartu, potom i sjajno izdanje na Kvinsu.

“Prvi put se osećam zaista potpuno spremnim na ovoj podlozi, što se videlo i u Štutgartu i na Kvinsu. Ne bojim se ni jačih protivnika – serviram dobro, služe me i ritern i igra na mreži, što su na travi najvažnije stvari. Poboljšao sam te elemente“, zaključio je Troicki.

Komentari / 0

Ostavite komentar