Руси предали приједлог резолуције о БиХ

Русија је предала Савјету безбједности (СБ) УН алтернативни нацрт резолуције о БиХ, као противтежу британском документу који се предлаже за усвајање поводом 20. годишњице трагичних догађаја у Сребреници, јавиле су руске агенције, позивајући се на прес секретара руске мисије при УН Алексеја Зајцева.

Свијет 01.07.2015 | 08:56
Руси предали приједлог резолуције о БиХ

"Овај нацрт сматрамо уравнотеженијим и оријентисаним на помирење страна, а не на стварање додатних линија подјела у БиХ", рекао је Зајцев.

Он није желио да говори о главним одредбама документа који је предложила Русија, додајући да је то у овом тренутку "несврсисходно", преноси ТАСС.

Агенција подсјећа да Велика Британија планира да свој нацрт резолуције да на гласање 7. јула, четири дана пред 20. годишњицу трагичних догађаја у Сребреници.

У британском документу се убиство 8.000 муслимана у Сребреници 1995. године квалификује као геноцид, а из увида у нацрт српски медији израчунали су да се ријеч "геноцид" употребљава 35 пута у тексту, док се "помирење" помиње само три пута, пренијела је Руска информативна агенција (РИА) Новости.

Агенције подсјећају да је средином јуна предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да намјерава да се обрати Русији са молбом да уложи вето на резолуцију о Сребреници, а да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров раније рекао да ће резолуција која се промовише у СБ УН испровоцирати додатна међуетничка трвења на Балкану.

Послије сусрета са Додиком у Санкт Петербургу 19. јуна, Лавров је рекао да је британски нацрт резолуције заснован на "апсолутно антисрпском кључу" и "погрешно тумачи, чак и на правном плану, све што се десило и што је већ оцјењивано у СБ УН".

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Серафим

01.07.2015 07:18

Руси предали приједлог, а америцка амбасада издала наредјење да нема референдума, цим нема референдума нема ни демонократије, то је америцко једноумље и антисрбска политика коју амери воде, јер су и у рату помагали српске дусмане устасе и онаке као сто је Насер ОрЛиц, зао ми је сто није двоглави као сто су му и прадједови били па се потурцили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Серафим

01.07.2015 07:54

Ма теби треба лијецење..ниси добар свега ми.

Name

Ја

01.07.2015 07:58

Има референдума али се не мозе проводити само у једном дијелу земље него у цијелој БиХ. То и јесте поента демократије. Један цовјек-један глас. Не мозес врсити референдум у свом двористу а обавезивати дрзаву с њим :).

Name

МАКС13

01.07.2015 19:45

Доста ми је Додика и његови лази

Name

Крешо

01.07.2015 07:46

Серафиме ,или како се називаш, боље би било да се боље информишеш и о резолуцији и о референдумима а не да лупаш без везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разлаз

01.07.2015 07:48

Уколико брак Република Српска+Федерација није више одржив, онда дајте да се разидјемо у миру и на вријеме. Што касније то ће бити све болније. Имамо дијаметрално различита очекивања и прилазе животу и то је нормално јер се ради о двије дијаметралне религије, хришћанској и исламској. Дивно је било замишљено у оквиру Југе али сте је разбили и шта сада да глумимо љубав. Подгријевате хладну супу, то има бљутав укус. Стално дрндате исто, криви су вам други а себе и своју тугу не видите. Користе вас за прљаве игре, то вам је прихватљиво али задржавате и нас. Нисам чуо нити један коментар из редова Федерације подршке Руском приједлигу који оптужује сва насиља прошлости. Шта вам ту не одговара? Истина? Како онда да останемо заједно? Ево и Турска креће у рат против еxтрема, јуче једна Туркиња у Њемачкој влади осудила политику насиља, али вама Руска иницијатива и даље не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

01.07.2015 08:33

Све је одрзиво али не са СНСД политиком мрзње!

Name

Ја

01.07.2015 17:14

А ста цемо с предбрацним уговором :)))

Name

Осврт

01.07.2015 08:47

Сјећају ли се Британци бар дијела свих покоља које је до припајања Шкотске Енглеској извршила војска свих тих енглеских краљева. Да ли су то били геноциди? То већ јесу били геноциди јер се ради о огромном тадашњем проценту становништва које је убијено односно истребљено. У то вријеме, енглески војник је могао креснути било коју жену из Шкотске у циљу задовољења својих сексуалних потреба. Тада је то по краљевом закону било легално. Данас није, али прошле године су Шкоти на референдуму за мало одлучили да се издвоје из уједињеног краљевства. Шта ће бити на следећем референдуму, чуће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па сто га

01.07.2015 08:55

Па сто га ви не проведосте у дрзави-Југославији, него га проведосте у ентитету БиХ? Е тако цемо га и ми провести у ентитету Српска акоБогда! А ви онда будите прави Босњаци да вам нико не смета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

01.07.2015 08:56

Цуј да се разилазимо па ја сам на свом јаране а теби ако се иде негдје путуј и знас ону пјесму пут путује мој јаран путујем и ја оба нас завела асик зена та.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

01.07.2015 09:02

Муслимани пробудите се, схватите да су вас сви васи "пријатељи" лагали......лагала вас је Турска,Алија,Бакир, Ориц,Запад. Свима је њима да вас гурну у ратове,да би вас побили, опљацкали и раселили.Запад је намјестио Сребрнеицу и ви то знате а сад це да вам намјести Сарајево. Русија је сад први пут одреаговала нормално и боље нам је да сви станемо уз Руску резолуцију и наставимо нормално да зивимо него да нас Запад свадја и да буде нова Украјина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

01.07.2015 09:11

Одговор Серафима на коментар гласи БиХ никада није била дрзава, нити је сада она се распала као и јудеославија,док је год Босњацима и Босанцима, црни Арап брат и арапски језик религија а Србин дусман и српски језик босански, ту нема ниста сто би се одрзатворило, никада нисмо могли заједно од 1389, Турци и потурице мрзе и тлаце све српско, русе богомоље отимају свету српску земљму пале српска огњиста, зато цемо се кад тад разици милом или силом. Само србомрсци не рацунају ако Русија ојаца на Балкану да це бити другацији арсини,него сто су данас а цео свет се тресе, нуклеарно орузје се производи преко 60 година кад тад це неко повуци обарац јер по логици свако орузје се огласило до сада ниједно није занемело па неце ни нуклеарно, кога су Американци бацили на Хиросиму и Нагасаки, зиви били па видели да сте Босну и Херцеговину отели као сиптари Косово или не дај Бозе војно поразили Србе не би тако прицали ви сте у Босну довели црне Арапе и секли са њима и Насером Орицем српске главе, изгубили сте војницки рат а када су и васе посекли, дигли сте прасину на све стране. Нигде не постоје фотографије да Србин носа васе одсецене главе а у висе слуцајева постоје да ви и Арапи носате српске одсецене главе е у томе је наса разлика као и у лазној дрзавности. Јасеновац се поновио и вама и нама у Сребреници, једне се зртве велицају а друге се ниподаставају и игнорису, са таквим односом према свему сто је српско, с обзиром да сте поробили српске Крајине и свету српску земљу Косово, Срби добију 1500 година робије за измисљене злоцине а устасе и њихоово цвеце за доказане злоцине заједно не добију ни 500 година, поделите то са бројем зртава од све три стране па видите како и ста Србима са англосаксонцима и Америком на целу радите а тразите неки лазни заједницки зивот, само због територија које сте војно изгубили. Српска Црква и молитва, литургија, опело , в енцање је исто како је било и пре осам векова, сто се не би могло реци и за исламску веру у целом свету као и данас у Босни,само погледајте послератне дзамије колико се разликују јер се све код ислама радикално-екстремно мења, ко су терористи по целоме свету, православни, јевреји или исламске новокомпоноване идеологије.Има оваквих Срба безброј као сто сам ја, који цекају неко боље време да помогну своме роду јер га уби незнање и тудја несрпска идеологија.

ОДГОВОРИТЕ