Вимблдон - преглед дана: Џумхур без шанси, Рафа, лако, Ћорић херој...

Рафаел Надал и Роџер Федерер успешно су започели такмичење на трећем Грен слему сезоне Вимблдону. 

Тенис 30.06.2015 | 22:00
Вимблдон - преглед дана: Џумхур без шанси, Рафа, лако, Ћорић херој...

Федерер је на централном терену славио против Дамира Џумхура са 6:1, 6:3, 6:3, док је Надал био бољи од Томаша Белучија са 6:4, 6:2, 6:4.

Федерер је одиграо сјајан меч против момка из Босне и Херцеговине, кретао се сјајно, служио га је форхенд, па се не пише добро ни његовом наредном ривалу Сему Кверију који је такође у три сета победио Игора Сајслинга.

Ни Надал није имао проблема против Бразилца Белучија, иако је испустио два сервиса. Направио је шест брејкова и у другом колу ће играти против Дастина Брауна који је победио Јен-Хсуна Луа са 3-1.

Бранилац титуле на Вимблдону, чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у друго коло тог турнира у Лондону.

Она је на старту савладала 106. тенисерку света, Холанђанку Кики Бертенс са 2:0 у сетовима (6:1, 6:2).

Друга тенисерка света је на убедљив начин почела одбрану титуле, победила је холандску тенисерку за 35 минута.

Квитова је изгубила само један поен приликом свог сервиса и то када је направила двоструку сервис грешку у првом поену последњег гема на мечу.

Чехиња ће у другом колу играти против 57. тенисерке света, Куруми Наре из Јапана којој је Пољакиња Магда Линет предала меч при резултату 3:6, 6:3, 4:3.

Млади хрватски тенисер Борна Ћорић пласирао се у друго коло Вимблдона после драматичне победе над Сергејом Стаховским.

Ћорић је Украјинца победио са 3-2, по сетовима 4:6, 7:6, 6:2, 1:6, 9:7 и тако остварио први тријумф у каријери на Вимблдону.

Мало ко је хрватском тенисеру давао шансу пред овај дуел, јер је понзато да је Стаховски одличан на трави, а Ћорић се и не сналази баш најбоље на овој подлози.

Украјинац је добио први сет без већих проблема, али је изгубио тај-брејк другог. У трећем је Ћорић преузео контролу, славио је са 6.2, али се Стаховски вратио у четвртом са убедљивих 6:1.

У петом сету виђена је велика драма, одиграно је чак 16 гемова, а Ћорић је на крају славио са 9:7.

Његов наредни ривал биће Андреас Сепи који је лагано у три сета добио Немца Клајна.

Енди Мари пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је победио 59. играча света, Казахстанца Михаила Кукушкина са 3:0 у сетовима (6:4, 7:6, 6:4).

Мари, који је победио за два сата и 16 минута, није изгубио први меч на Вимблдону у последњих 10 наступа на том турниру.

"Био је тежак меч. На крају другог сета сам отежао себи, он је почео да игра агресивно, ударао је ниско и било ми је тешко. Ништа нисам могао да погодим, на крају другог сета сам промашио 10 или 11 узастопних првих сервиса и пружио сам му шансу", рекао је трећи тенисер света.

"Драго ми је што сам у другом колу, дан је био топао, али сам и имао ; тешког противника", додао је Мари, који је освојио Вимблдон 2013. године.

Мари ће у другом колу играти против 73. играча света, Робина Хасеа из Холандије, који је победио Колумбијца Алехандра Фаљу са 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Трећи носилац, румунска тенисерка Симона Халеп није успела да се пласира у друго коло Вимблдона, пошто је изгубила од 106. играчице света Јане Цепелове из Словачке са 1:2 у сетовима (7:5, 4:6, 3:6).

Цепелова ће у другом колу играти против 48. тенисерке света, Монике Никулеску из Руминије, која је победила Монику Пуиг из Порторика са 5:7, 6:3, 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар