Vimbldon - pregled dana: Džumhur bez šansi, Rafa, lako, Ćorić heroj...

Rafael Nadal i Rodžer Federer uspešno su započeli takmičenje na trećem Gren slemu sezone Vimbldonu. 

Tenis 30.06.2015 | 22:00
Vimbldon - pregled dana: Džumhur bez šansi, Rafa, lako, Ćorić heroj...

Federer je na centralnom terenu slavio protiv Damira Džumhura sa 6:1, 6:3, 6:3, dok je Nadal bio bolji od Tomaša Belučija sa 6:4, 6:2, 6:4.

Federer je odigrao sjajan meč protiv momka iz Bosne i Hercegovine, kretao se sjajno, služio ga je forhend, pa se ne piše dobro ni njegovom narednom rivalu Semu Kveriju koji je takođe u tri seta pobedio Igora Sajslinga.

Ni Nadal nije imao problema protiv Brazilca Belučija, iako je ispustio dva servisa. Napravio je šest brejkova i u drugom kolu će igrati protiv Dastina Brauna koji je pobedio Jen-Hsuna Lua sa 3-1.

Branilac titule na Vimbldonu, češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u drugo kolo tog turnira u Londonu.

Ona je na startu savladala 106. teniserku sveta, Holanđanku Kiki Bertens sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Druga teniserka sveta je na ubedljiv način počela odbranu titule, pobedila je holandsku teniserku za 35 minuta.

Kvitova je izgubila samo jedan poen prilikom svog servisa i to kada je napravila dvostruku servis grešku u prvom poenu poslednjeg gema na meču.

Čehinja će u drugom kolu igrati protiv 57. teniserke sveta, Kurumi Nare iz Japana kojoj je Poljakinja Magda Linet predala meč pri rezultatu 3:6, 6:3, 4:3.

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo Vimbldona posle dramatične pobede nad Sergejom Stahovskim.

Ćorić je Ukrajinca pobedio sa 3-2, po setovima 4:6, 7:6, 6:2, 1:6, 9:7 i tako ostvario prvi trijumf u karijeri na Vimbldonu.

Malo ko je hrvatskom teniseru davao šansu pred ovaj duel, jer je ponzato da je Stahovski odličan na travi, a Ćorić se i ne snalazi baš najbolje na ovoj podlozi.

Ukrajinac je dobio prvi set bez većih problema, ali je izgubio taj-brejk drugog. U trećem je Ćorić preuzeo kontrolu, slavio je sa 6.2, ali se Stahovski vratio u četvrtom sa ubedljivih 6:1.

U petom setu viđena je velika drama, odigrano je čak 16 gemova, a Ćorić je na kraju slavio sa 9:7.

Njegov naredni rival biće Andreas Sepi koji je lagano u tri seta dobio Nemca Klajna.

Endi Mari plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio 59. igrača sveta, Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4).

Mari, koji je pobedio za dva sata i 16 minuta, nije izgubio prvi meč na Vimbldonu u poslednjih 10 nastupa na tom turniru.

"Bio je težak meč. Na kraju drugog seta sam otežao sebi, on je počeo da igra agresivno, udarao je nisko i bilo mi je teško. Ništa nisam mogao da pogodim, na kraju drugog seta sam promašio 10 ili 11 uzastopnih prvih servisa i pružio sam mu šansu", rekao je treći teniser sveta.

"Drago mi je što sam u drugom kolu, dan je bio topao, ali sam i imao ; teškog protivnika", dodao je Mari, koji je osvojio Vimbldon 2013. godine.

Mari će u drugom kolu igrati protiv 73. igrača sveta, Robina Hasea iz Holandije, koji je pobedio Kolumbijca Alehandra Falju sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Treći nosilac, rumunska teniserka Simona Halep nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubila od 106. igračice sveta Jane Cepelove iz Slovačke sa 1:2 u setovima (7:5, 4:6, 3:6).

Cepelova će u drugom kolu igrati protiv 48. teniserke sveta, Monike Nikulesku iz Ruminije, koja je pobedila Moniku Puig iz Portorika sa 5:7, 6:3, 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar