Ко о чему СНСД о Европској агенди

Посланици Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ усвојили су и ратификовали на данашњој сједници низ извјештаја и споразума, али на дневном реду није био ни један приједлог закона.

Босна и Херцеговина 30.06.2015 | 17:26
Ко о чему СНСД о Европској агенди

Причало се и о европској агенди и кривцима за евидентан застој БиХ на европском путу.

Посланици СНСД-а захтјевали су да прва тачка Дневног реда буде Европска агенда и акциони план европских реформи. Приједлог су подржали српски посланици, док су посланици из Федерације БиХ гласали били против, што је за Николу Шпирића доказ да ће, како каже, ову годину са становишта европског пута БиХ "појести комарци".

Посланици из Федерације БиХ истичу да нису против европских реформи у БиХ, али тврде да Шпирић,инсистирајући на расправи о европској агенди,тражи немогуће.

"Тражио је да се достави агенда а она још увије не постоји.Агенда није договорена и треба да је договоре Савјет министара,ентитетске владе и Европска комисија'',истиче Шефик Џаферовић предсједавајући Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ.

Замјеник предсједавајућег Борјана Кришто додаје да ХДЗ БиХ подржава европску агенду али о томе треба озбољно расправљати а не причати само ради приче.

Федералне колеге Шпирића су подсјетиле да Влада Републике Српске,предвођена СНСД-ом, не жели да потпише европску агенду,а новинаре је занимало шта Шпирић мисли о захтјеву предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић да се у агенду уврсти и повећање или диференцирана стопа ПДВ-а.

"Не знам ко прича о томе.Још нисам чуо да је ико озбиљан говорио о томе.То први пут чујем од вас.Сматрам да је диференцирана стопа,кад год је предлагана,увијек била ствар политиканства''.

Изенађена одговором Шпирића,који је јавно понизио предсједника Владе Републике Српске и високог функционера СНСД-а Жељку Цвијановић,посланик СДС-а Александра Пандуревић изјавила је да је очито да се Шпирић слаже са мишљењем СДС-а да је премијерка Цвијановић неозбиљна.

Пандуревић је подсјетила да премијерка Цвијановић као предуслов за потписивање европске агенде захтјева да Парламентарна скупштина БиХ одобри 35 милона кредита Свејтске банке,који би се искористио као подршка ентитетским владама за доношење закона.

"Зар је потребан кредит да би се усвојио закон?'',Пита се Пандуревић и премијерки Цвијановић савјетује да,умјесто што тражи велики и мали руски кредит,препише рецепт Владимира Путина који је када је дошао на чело Русије тајкунима наредио да дио новца уплате у буџет.

"Свим тајкунима који су протеклих година са СНСД-ом пљачкали буџет Републике Српске сада треба одредити колико треба да врате у тај буџет.Нека им Слободан Станковић врати 50 милиона,Каја 100 милиона,Калдера 50 милиона итд.Онда им неће требати никакви кредити''.

Пандуревић подсјећа и на обећања СДС-а да ће када преузму власт у Српској приоритет бити исплате пензија,а тек на крају плате министара и посланика.

"Садашња власт прво намири себе из буџета и из кредита,а осталим шта остане и колико остане'',каже Пандуревић уз напомену да посланици СНСД-а у Представничком вијећу иако не присуствују сједницама уредно примају пуни износ плата.

"Примамао и шта је ту проблем'',одговорио је посланик СНСД-а Сташа Кошарац.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

са

30.06.2015 16:38

Цекај мало,то се СНСД вратио на посао хахахха.ста би са Дзаферовицом?!хахаха.ауу мајко.народ то брзо заборави

ОДГОВОРИТЕ
Name

дезодоранс против криминалаца

30.06.2015 16:41

Чуј овог комарца Шпирића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

30.06.2015 18:38

Има ли неко паметан да Милеви објасни тренутно најбитнију ријец у нас Срба?Ста знаци ријец 'агенда'?

Name

постен

30.06.2015 17:49

Лако је нама са Бајом док контра ЕУ и Америци и Сарајеву.Ал ако Баја додје на идеју као Вуциц ЕУ и само ЕУ.Онда це бити друга прица.Тад це га свијет прихватити као партнера а Савез за промјене це тразити спас у Додиковим гласацима и опет це остати. Зато треба бити пазљив и не дозволити Баји да мијења курс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВО

30.06.2015 18:03

ТАКО ЈЕ АЛЕКСАНДРА, ДА ПОМЕНУТИ ТАКОЗВАНИ ТАЈКУНИ ВРАТЕ СВЕ ШТО СУ ПОКРАЛИ ПОД ЗАШТИТОМ АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ, БИЛИ БИ БОГАТА ЗЕМЉА, ТО СЕ НАРАВНО НЕЋЕ ДЕСИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

30.06.2015 18:09

Ово се СНСД-овци вратли на сједнице, прихватили пораз и чињеницу да су изгубили државну власт и да је не могу срушити са својим опструкцијама и подвалама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.06.2015 20:57

Иначе ме нервира ова Пандуревићка иако ми је слатка, али за ово враћање у буџет од мафијаша свака јој част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

30.06.2015 21:01

Проблем је Клосарац сто је не би требао примати за то сто ниста не радис.Дрског ли мангупа па пита "Ста је ту проблем."Од пакости ниси могао ни нарасти.Невјероватно како ови ликови по арогантности изигравају свог лидера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мазалица

30.06.2015 21:48

Кад Снсд поменес криминал или им казес добар дан,он одмах Референдум. Празне су им прице ко индустрија у Невесињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

01.07.2015 05:46

Вратице тајкуни 300 милиона кроз Банку Српске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

01.07.2015 06:40

Хало "Покојна милева", Значење: На "некаквом" српском, то је листа ствари које требају бити обављене, одрадјене. Дакле једна листа. "Акциони план", могло би се рећи.___ Та ријеч је у неформални српски ушла из енглеског језика. "Нативе Енглисх спеакерс" је читају као /əˈдʒɛн.дə/. И код њих "агенда" представља једнину а не множину. За множину (плурал) они би написали "агендас". Медјутим, корјен те ријечи је у латинском. Једнина (сингулар) је "агендум", "агенда" је множина. Најгоре звучи кад је Балканци изговарају као "агеенда" то јест као да постоје два "е" у тој ријечи. Растегну. "Агендум" и "Агенда" нису ријечи које је лако уклопити у наш језик. Кад неко каже "агеенда" мени то звучи као тешки сељакљук. Било који странац који говори енглески, не би те одмах разумио а на крају би закључио да користиш енглеску ријеч за коју не знаш како се изговара. Дакле, зашто онда не рећи акциони план. Балкански политичари који су мање више неписмењаци, сада користе ту ријеч да скрену пажњу на себе а уствари су и даље балканске сељачине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

01.07.2015 07:36

"Сељаклук", грешка приликом куцања...

Name

Цезар

01.07.2015 06:46

Драга Александра, каквих по 50 или 100 милиона да врате! Ако су незаконито прелијевали паре из буџета у своје џепове - а јесу - они су криминалци и то најгоре врсте. Па нећемо ваљда градити државу на такав начин то јест на организованом криминалу. Све им одузети а њих иза решетака гдје им је и мјесто.

ОДГОВОРИТЕ