Ух, какав уговор Славена Билића!

Славен Билић се овог лета вратио у Вест Хем. Некада је био играч, а сада је у улози тренера. Али, има више него занимљив уговор. Још једна занимљивост - Рафа Бенитез је рекао ДА Вест Хему, али уследио је позив Реала.

Фудбал 03.07.2015 | 09:40
Ух, какав уговор Славена Билића!

Славен Билић, велики шмекер европског фудбала, вратио се овог лета у енглески фудбал у новој улози. У новој сезони Премијер лиге опробаће се као тренер и то Вест Хема, клуба у којем је био играч.

Оно што је занимљиво јесте његов трогодишњи уговор, а детаље је открио сувласник лондонског клуба Дејвид Саливен.

Према том уговору, Билић је пристао да не добије бонусе ако Вест Хем не буде међу првих осам клубова на крају сезоне, а ако Вест Хем испадне из Премијер лиге добиће аутоматски отказ без плате!

Бивши селектор Хрватске и тренер Бешикташа, годишње ће зарађивати око четири милиона евра. Дакле, ако остане три године - без бонуса му следује 12 милиона евра.

"Ако не успе, одговорност је само његова. Али, Славен је све ово доживео као велики изазов и шансу и има невероватно позитиван став", открио је сувласник Вест Хема.

Искрени Дејвид Саливен је рекао и да није био за Билића. Тачније, није био његов први избор, већ Рафаел Бенитез, који је постављен за тренера Реал Мадрида. Открио је да је Бенитез рекао ДА Вест Хему, али...

"Разговарали смо са неколико тренера пре Билића и већ смо имали све договорено са Рафом. Тада је он добио позив од Реал Мадрида и назвао нас је да се извини, да се захвали на понуди, али и да жели у Мадрид, јер је то његов сан. Билић је на то рекао да му није криво што није био први избор, штавише - рекао је да ће нас уверити да је требало да буде наш први избор".

Хазардерски уговор Славена Билића, али од њега не очекујемо ништа мање!

Коментари / 0

Оставите коментар