Uh, kakav ugovor Slavena Bilića!

Slaven Bilić se ovog leta vratio u Vest Hem. Nekada je bio igrač, a sada je u ulozi trenera. Ali, ima više nego zanimljiv ugovor. Još jedna zanimljivost - Rafa Benitez je rekao DA Vest Hemu, ali usledio je poziv Reala.

Fudbal 03.07.2015 | 09:40
Uh, kakav ugovor Slavena Bilića!

Slaven Bilić, veliki šmeker evropskog fudbala, vratio se ovog leta u engleski fudbal u novoj ulozi. U novoj sezoni Premijer lige oprobaće se kao trener i to Vest Hema, kluba u kojem je bio igrač.

Ono što je zanimljivo jeste njegov trogodišnji ugovor, a detalje je otkrio suvlasnik londonskog kluba Dejvid Saliven.

Prema tom ugovoru, Bilić je pristao da ne dobije bonuse ako Vest Hem ne bude među prvih osam klubova na kraju sezone, a ako Vest Hem ispadne iz Premijer lige dobiće automatski otkaz bez plate!

Bivši selektor Hrvatske i trener Bešiktaša, godišnje će zarađivati oko četiri miliona evra. Dakle, ako ostane tri godine - bez bonusa mu sleduje 12 miliona evra.

"Ako ne uspe, odgovornost je samo njegova. Ali, Slaven je sve ovo doživeo kao veliki izazov i šansu i ima neverovatno pozitivan stav", otkrio je suvlasnik Vest Hema.

Iskreni Dejvid Saliven je rekao i da nije bio za Bilića. Tačnije, nije bio njegov prvi izbor, već Rafael Benitez, koji je postavljen za trenera Real Madrida. Otkrio je da je Benitez rekao DA Vest Hemu, ali...

"Razgovarali smo sa nekoliko trenera pre Bilića i već smo imali sve dogovoreno sa Rafom. Tada je on dobio poziv od Real Madrida i nazvao nas je da se izvini, da se zahvali na ponudi, ali i da želi u Madrid, jer je to njegov san. Bilić je na to rekao da mu nije krivo što nije bio prvi izbor, štaviše - rekao je da će nas uveriti da je trebalo da bude naš prvi izbor".

Hazarderski ugovor Slavena Bilića, ali od njega ne očekujemo ništa manje!

Komentari / 0

Ostavite komentar