''Фурија'' осакаћена пред ЕП!

Нема врлих бекова Навара, Рубија и Калдерона, али ту је страшна центарска линија - браћа Гасол и Миротић! Ибака отпао, али ће Серђо Скариоло свакако имати моћан тим на Евробаскету.

Кошарка 01.07.2015 | 17:20
''Фурија'' осакаћена пред ЕП!

Добре вести за Шпанце, лоше за њихове тивале на Европском првенству које ће се играти од 5. до 20. септембра. Пау Гасол, који је од раније обелоданио да ће играти за Црвену фурију, имаће подршку млађег брата Марка, иако се испрва мислило да центар Мемфиса неће бити на располагању Серђу Скариолу.

Шпански селектор је међутим млађег Гасола уврстио на списак од 17 кандидата за Евробаскет, иако Марк још није потврдио да ће се одазвати позиву. Буде ли одговор потврдан Шпанци ће имати застрашујућу центарску линију са браћом Гасол и центром Чикаго Булса Николом Миротићем, пошто је Серж Ибака и дефинитивно испао из игре. Нешто раније Скариолу су отказе уручили Рики Рубио, те превејани ветерани Хозе Калдерон и Хуан Карлос Наваро, који ће свакако највише недостајати трећепласираној селекцији са претходног Европског првенства.

Њиховим стопама мораће још петорица. Ко? Одлучуће Скариоло, али пар имена већ виси. И сама чињеница да су Рабаседа, Агилар и Колом ушли на списак од 17 играча представља мало изненађење, али сигурни путници у Немачку нису ни Вивес, Ернангомез, Дијез и Рибас. У првих 12 зацементирано место имају Пау Гасол (и Марк наравно ако буде спреман), Рејес, Миротић, Клавер, Фернандез, Сан Еметерио, Абринес, Родригез и Љуљ.

Подсетимо, Шпанија ће у Групи Б за противника имати и Србију, а у Берлину ће укрстити копља и са Немачком и Дирком Новицким, Италијом, Турском и Исландом.

Прелиминарни списак Шпаније за Евробаскет:

Фелипе Рејес (крилни центар, 34, Реал Мадрид)
Руди Фернандез (крило, 29, Реал Мадрид)
Пау Гасол (крилни центар, 34, Чикаго Булс)
Марк Гасол (центар, 30, Мемфис)
Виктор Клавер (крило, 26, Химки)
Серхио Љуљ (бек, 27, Реал Мадрид)
Сергио Родригез (бек, 28, Реал Мадрид)
Фернандо Сан Еметерио (бек, 31, Кућа Лаборал)
Пабло Агилар (крилни центар, 26, Валенсија)
Алекс Абринес ( крило, 21, Барселона)
Дани Дијез (крило, 22, Сан Себастијан)
Пау Рибас (бек, 28, Валенсија)
Ћави Рабаседа (бек, 26, Естудијантес)
Квино Колом (бек, 26, Билбао)
Гиљем Вивес (бек, 22, Валенсија)
Никола Миротић (крилни центар, 24, Чикаго Булс)
Гиљермо Вили Ернангомез (центар, 21, Севиља)

Коментари / 0

Оставите коментар