''Furija'' osakaćena pred EP!

Nema vrlih bekova Navara, Rubija i Kalderona, ali tu je strašna centarska linija - braća Gasol i Mirotić! Ibaka otpao, ali će Serđo Skariolo svakako imati moćan tim na Evrobasketu.

Košarka 01.07.2015 | 17:20
''Furija'' osakaćena pred EP!

Dobre vesti za Špance, loše za njihove tivale na Evropskom prvenstvu koje će se igrati od 5. do 20. septembra. Pau Gasol, koji je od ranije obelodanio da će igrati za Crvenu furiju, imaće podršku mlađeg brata Marka, iako se isprva mislilo da centar Memfisa neće biti na raspolaganju Serđu Skariolu.

Španski selektor je međutim mlađeg Gasola uvrstio na spisak od 17 kandidata za Evrobasket, iako Mark još nije potvrdio da će se odazvati pozivu. Bude li odgovor potvrdan Španci će imati zastrašujuću centarsku liniju sa braćom Gasol i centrom Čikago Bulsa Nikolom Mirotićem, pošto je Serž Ibaka i definitivno ispao iz igre. Nešto ranije Skariolu su otkaze uručili Riki Rubio, te prevejani veterani Hoze Kalderon i Huan Karlos Navaro, koji će svakako najviše nedostajati trećeplasiranoj selekciji sa prethodnog Evropskog prvenstva.

Njihovim stopama moraće još petorica. Ko? Odlučuće Skariolo, ali par imena već visi. I sama činjenica da su Rabaseda, Agilar i Kolom ušli na spisak od 17 igrača predstavlja malo iznenađenje, ali sigurni putnici u Nemačku nisu ni Vives, Ernangomez, Dijez i Ribas. U prvih 12 zacementirano mesto imaju Pau Gasol (i Mark naravno ako bude spreman), Rejes, Mirotić, Klaver, Fernandez, San Emeterio, Abrines, Rodrigez i Ljulj.

Podsetimo, Španija će u Grupi B za protivnika imati i Srbiju, a u Berlinu će ukrstiti koplja i sa Nemačkom i Dirkom Novickim, Italijom, Turskom i Islandom.

Preliminarni spisak Španije za Evrobasket:

Felipe Rejes (krilni centar, 34, Real Madrid)
Rudi Fernandez (krilo, 29, Real Madrid)
Pau Gasol (krilni centar, 34, Čikago Buls)
Mark Gasol (centar, 30, Memfis)
Viktor Klaver (krilo, 26, Himki)
Serhio Ljulj (bek, 27, Real Madrid)
Sergio Rodrigez (bek, 28, Real Madrid)
Fernando San Emeterio (bek, 31, Kuća Laboral)
Pablo Agilar (krilni centar, 26, Valensija)
Aleks Abrines ( krilo, 21, Barselona)
Dani Dijez (krilo, 22, San Sebastijan)
Pau Ribas (bek, 28, Valensija)
Ćavi Rabaseda (bek, 26, Estudijantes)
Kvino Kolom (bek, 26, Bilbao)
Giljem Vives (bek, 22, Valensija)
Nikola Mirotić (krilni centar, 24, Čikago Buls)
Giljermo Vili Ernangomez (centar, 21, Sevilja)

Komentari / 0

Ostavite komentar