Е, мој Реалу! Чудни су путеви Господњи...

Реал продао играча за 1.500.000, истог месеца га враћа за 3.000.000 евра?! Лукас Васкез је све ближи повратку на стадион Сантјаго Бернабеу.

Фудбал 01.07.2015 | 16:00
Е, мој Реалу! Чудни су путеви Господњи...

Добар, а јефтин. Мада је могао да буде и јефтинији. Лукас Васкез је наиме пре само годину дана напустио Сантјаго Бернабеу. Отишао је на позајмицу у Еспањол да би клуб из Барселоне раније овог месеца за 500.000 евра откупио његов уговор примивши на себе и обавезу да до лета 2016. Реалу исплати још 1.000.000 евра. Још тај договор није ступио на снагу – прелазни рок званично почиње 1. јула – а Васкез би већ могао да се врати у Краљевски клуб?!

Али сада за 3.000.000 евра! Дупло више но што је Еспањол решио да плати пре мање од месец дана? Рафи Бенитезу се очигледно много допада десно крило које ће 1. јула прославити 24. рођендан?

Има ту још једна цака. Реал, као и сви други учесници Лиге шампиона, мора да испуни услов када је у питању број играча пониклих у земљи из које је клуб, а с обзиром на то да се још не зна да ли ће у Мадриду остати Икер Касиљас, Серхио Рамос, Алваро Арбелоа, Наћо, Асјер Иљараменди, па и Иско - мада се за овог последњег прича да је већ био у канцеларији код Бенитеза који му је у новом систему обећао већу минутажу и тако покушао да га убеди да одбије понуду Јувентуса - Васкез би могао да попуни квоту,

А Реал се не одбија. Чак и када знаш да ти је намењена улога резервисте, јер ће се Васкез тешко наиграти поред Хамеса Родригеза.

Еспањол се овде није много питао. Реал је наиме приликом продаје играча паметно задржао право да откупи његов уговор назад све до 2018. године. Сваке године цена би расла за 1.000.000 евра. Ипак, Еспањол је умео да максимално искористи ситуацију, па би на Ел Прат требало да стигне још један полазник Реалове омладинске школе, 21-годишњи Хорхе Франко Алвиз, познатији под надимком Бурхуј. Такође опција по десном крилу.

Васкез ће по свему судећи бити треће летње појачање Реала после Данила и Каземира. Отишли су Сами Кедира и Чичарито. Засада.

Коментари / 0

Оставите коментар