E, moj Realu! Čudni su putevi Gospodnji...

Real prodao igrača za 1.500.000, istog meseca ga vraća za 3.000.000 evra?! Lukas Vaskez je sve bliži povratku na stadion Santjago Bernabeu.

Fudbal 01.07.2015 | 16:00
E, moj Realu! Čudni su putevi Gospodnji...

Dobar, a jeftin. Mada je mogao da bude i jeftiniji. Lukas Vaskez je naime pre samo godinu dana napustio Santjago Bernabeu. Otišao je na pozajmicu u Espanjol da bi klub iz Barselone ranije ovog meseca za 500.000 evra otkupio njegov ugovor primivši na sebe i obavezu da do leta 2016. Realu isplati još 1.000.000 evra. Još taj dogovor nije stupio na snagu – prelazni rok zvanično počinje 1. jula – a Vaskez bi već mogao da se vrati u Kraljevski klub?!

Ali sada za 3.000.000 evra! Duplo više no što je Espanjol rešio da plati pre manje od mesec dana? Rafi Benitezu se očigledno mnogo dopada desno krilo koje će 1. jula proslaviti 24. rođendan?

Ima tu još jedna caka. Real, kao i svi drugi učesnici Lige šampiona, mora da ispuni uslov kada je u pitanju broj igrača poniklih u zemlji iz koje je klub, a s obzirom na to da se još ne zna da li će u Madridu ostati Iker Kasiljas, Serhio Ramos, Alvaro Arbeloa, Naćo, Asjer Iljaramendi, pa i Isko - mada se za ovog poslednjeg priča da je već bio u kancelariji kod Beniteza koji mu je u novom sistemu obećao veću minutažu i tako pokušao da ga ubedi da odbije ponudu Juventusa - Vaskez bi mogao da popuni kvotu,

A Real se ne odbija. Čak i kada znaš da ti je namenjena uloga rezerviste, jer će se Vaskez teško naigrati pored Hamesa Rodrigeza.

Espanjol se ovde nije mnogo pitao. Real je naime prilikom prodaje igrača pametno zadržao pravo da otkupi njegov ugovor nazad sve do 2018. godine. Svake godine cena bi rasla za 1.000.000 evra. Ipak, Espanjol je umeo da maksimalno iskoristi situaciju, pa bi na El Prat trebalo da stigne još jedan polaznik Realove omladinske škole, 21-godišnji Horhe Franko Alviz, poznatiji pod nadimkom Burhuj. Takođe opcija po desnom krilu.

Vaskez će po svemu sudeći biti treće letnje pojačanje Reala posle Danila i Kazemira. Otišli su Sami Kedira i Čičarito. Zasada.

Komentari / 0

Ostavite komentar