Коначно откривена тајна! Ево зашто је Серена била лоша 2014. на Вимблдону!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс по многима је и сада фаворит број један да освоји титулу на Вимблдону. Американка је добро почела такмичење, победом над Рускињом Маргаритом Гаспарјан, 6:4, 6:1, али јун 2014. за многе је остао мистерија, јер нико није знао одговор шта се са њом дешавало прошле године на Вимблдону.

Тенис 01.07.2015 | 22:40
Коначно откривена тајна! Ево зашто је Серена била лоша 2014. на Вимблдону!

Вилијамсова је гренд слем титуле освајала 20 пута, има их укупно пет у синглу на Вимблдону. Сада је у походу на шесту круну, али од 2012. није осетила шта значи победити у Лондону.

Прошле године у трећем колу шокирала је све поразом од Францускиње Ализ Корне. Није то била Серена коју знамо, даловала је тромо, незаинтересовано, некако безвољно. А онда је дошао други понедељак на турниру и њен наступ са сестром Венус у дублу. И нови крах!

После свега три одиграна гема, једва да је стајала на ногама, тетурала се и млако држала рекет. Онда је одједном стала, ушли су лекари и сестре су морале да предају меч. Шта се догодило?

Било је неколико теорија. Неки сведоци који с били у контакту са Сереном пре тог меча, кажу да су у ваздуху осетили мирис алкохола. Друга прича односила се на то како буквално два дана није ништа јела! Пад нивоа шећера у крви и недостатак енергије објашњавају њене покрете на терену и то делује сасвим уверљиво, иако је званична прича била та како је Серена морала да преда меч дубла због вирусне инфекције.

Истина је, чини се, нешто сасвим треће. У питању је кажу био њен емотивни раскид са тренером и партнером Патриком Муратоглуом. Чини се да је пар имао проблема у фебруару 2014. када су се наслутиле прве пукотине. А онда, неки који су им блиски, тврде да су чак два пута раскидали, пред почетак и по завршетку Ролан Гароса. Уз поразе у Паризу у Лондону, све се некако чини логичним, а њихова романса је пукла у септембру када је Вилијамсова то и објавила. Наводно, било је и свађе током Вимблдона између Патрика и Серениног оца Ричарда.

Али до краја 2014. све се некако смирило. Серена и Патрик су опет измењивали нежности, излазили заједно на концерте. Сада је све опет у реду. Патрик је пред долазак у Лондон рекао следеће:

"Веза са тренером не мора увек да буде нешто лоше за спортисткињу. Некада то може да јој унапреди игру".

А њен тријумф на Ролан Гаросу најбољи је показатељ њених вимблдонских циљева. Ако је неко увек гладан великих победа, онда је то Серена Вилијамс и њене ривалке добро знају како је играти против ње када је на врхунцу игре. Зато је и овај Вимблдон још једна велика шанса за њу. Отпочела га је победом над Маргаритом Гаспарјан од 6:4, 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар