Konačno otkrivena tajna! Evo zašto je Serena bila loša 2014. na Vimbldonu!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams po mnogima je i sada favorit broj jedan da osvoji titulu na Vimbldonu. Amerikanka je dobro počela takmičenje, pobedom nad Ruskinjom Margaritom Gasparjan, 6:4, 6:1, ali jun 2014. za mnoge je ostao misterija, jer niko nije znao odgovor šta se sa njom dešavalo prošle godine na Vimbldonu.

Tenis 01.07.2015 | 22:40
Konačno otkrivena tajna! Evo zašto je Serena bila loša 2014. na Vimbldonu!

Vilijamsova je grend slem titule osvajala 20 puta, ima ih ukupno pet u singlu na Vimbldonu. Sada je u pohodu na šestu krunu, ali od 2012. nije osetila šta znači pobediti u Londonu.

Prošle godine u trećem kolu šokirala je sve porazom od Francuskinje Aliz Korne. Nije to bila Serena koju znamo, dalovala je tromo, nezainteresovano, nekako bezvoljno. A onda je došao drugi ponedeljak na turniru i njen nastup sa sestrom Venus u dublu. I novi krah!

Posle svega tri odigrana gema, jedva da je stajala na nogama, teturala se i mlako držala reket. Onda je odjednom stala, ušli su lekari i sestre su morale da predaju meč. Šta se dogodilo?

Bilo je nekoliko teorija. Neki svedoci koji s bili u kontaktu sa Serenom pre tog meča, kažu da su u vazduhu osetili miris alkohola. Druga priča odnosila se na to kako bukvalno dva dana nije ništa jela! Pad nivoa šećera u krvi i nedostatak energije objašnjavaju njene pokrete na terenu i to deluje sasvim uverljivo, iako je zvanična priča bila ta kako je Serena morala da preda meč dubla zbog virusne infekcije.

Istina je, čini se, nešto sasvim treće. U pitanju je kažu bio njen emotivni raskid sa trenerom i partnerom Patrikom Muratogluom. Čini se da je par imao problema u februaru 2014. kada su se naslutile prve pukotine. A onda, neki koji su im bliski, tvrde da su čak dva puta raskidali, pred početak i po završetku Rolan Garosa. Uz poraze u Parizu u Londonu, sve se nekako čini logičnim, a njihova romansa je pukla u septembru kada je Vilijamsova to i objavila. Navodno, bilo je i svađe tokom Vimbldona između Patrika i Sereninog oca Ričarda.

Ali do kraja 2014. sve se nekako smirilo. Serena i Patrik su opet izmenjivali nežnosti, izlazili zajedno na koncerte. Sada je sve opet u redu. Patrik je pred dolazak u London rekao sledeće:

"Veza sa trenerom ne mora uvek da bude nešto loše za sportistkinju. Nekada to može da joj unapredi igru".

A njen trijumf na Rolan Garosu najbolji je pokazatelj njenih vimbldonskih ciljeva. Ako je neko uvek gladan velikih pobeda, onda je to Serena Vilijams i njene rivalke dobro znaju kako je igrati protiv nje kada je na vrhuncu igre. Zato je i ovaj Vimbldon još jedna velika šansa za nju. Otpočela ga je pobedom nad Margaritom Gasparjan od 6:4, 6:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar