Вомблдон: Диван опроштај Лејтона Хјуита...

Аустралијски тениски ветеран, шампион Вимблдона из 2002. године, Лејтон Хјуит неће играти против Новака Ђоковића у 2. колу престижног турнира на трави.

Тенис 01.07.2015 | 08:00
Вомблдон: Диван опроштај Лејтона Хјуита...

Жреб је хтео да се Новак Ђоковић у 2. колу Вимблдона сусретне са једним од два ветерана - Јарка Ниеминена или Лејтона Хјуита.

Њихов меч ушао је у пет сетова, а двојица 34-годишњака показала су зашто су свих ових година били у врху или при врху светског тениса.

На крају, више среће имао је Ниеминен (пети сет је завршен 11-9!), који ће се у наредној рунди супроставити најбољем на свету - Новаку Ђоковићу.

Када је излазио са терена, Хјуит је добио овације вимблдонске публике, која зна да му је ово био последњи турнир у легендарном енглеском клубу.

Уосталом, Аустралијанац, шампион Вимблдона из 2002. године, изјавио је да ће му ово бити последње учешће на престижном гренд слем турниру.

Хјуит је, по многима, најбољи аустралијски тенисер свих времена. Своје златне дане имао је почетком овог века, када је најпре 2001. године освојио први гренд слем (УС Опен), а наредне је зацементирао место међу "бесмртнима", освојивши Вимблдон.

Ово је било његово 17. учешће на Вимблдону за који је добио "вајлд кард". Најавио је - и последње.

Његов последњи гренд слем биће, највероватније (ако га повреде заобиђу), управо на домаћем, терену - наредне године у Мелбурну.

Легенда!

Коментари / 0

Оставите коментар