Vombldon: Divan oproštaj Lejtona Hjuita...

Australijski teniski veteran, šampion Vimbldona iz 2002. godine, Lejton Hjuit neće igrati protiv Novaka Đokovića u 2. kolu prestižnog turnira na travi.

Tenis 01.07.2015 | 08:00
Vombldon: Divan oproštaj Lejtona Hjuita...

Žreb je hteo da se Novak Đoković u 2. kolu Vimbldona susretne sa jednim od dva veterana - Jarka Nieminena ili Lejtona Hjuita.

Njihov meč ušao je u pet setova, a dvojica 34-godišnjaka pokazala su zašto su svih ovih godina bili u vrhu ili pri vrhu svetskog tenisa.

Na kraju, više sreće imao je Nieminen (peti set je završen 11-9!), koji će se u narednoj rundi suprostaviti najboljem na svetu - Novaku Đokoviću.

Kada je izlazio sa terena, Hjuit je dobio ovacije vimbldonske publike, koja zna da mu je ovo bio poslednji turnir u legendarnom engleskom klubu.

Uostalom, Australijanac, šampion Vimbldona iz 2002. godine, izjavio je da će mu ovo biti poslednje učešće na prestižnom grend slem turniru.

Hjuit je, po mnogima, najbolji australijski teniser svih vremena. Svoje zlatne dane imao je početkom ovog veka, kada je najpre 2001. godine osvojio prvi grend slem (US Open), a naredne je zacementirao mesto među "besmrtnima", osvojivši Vimbldon.

Ovo je bilo njegovo 17. učešće na Vimbldonu za koji je dobio "vajld kard". Najavio je - i poslednje.

Njegov poslednji grend slem biće, najverovatnije (ako ga povrede zaobiđu), upravo na domaćem, terenu - naredne godine u Melburnu.

Legenda!

Komentari / 0

Ostavite komentar