Чех ''Тобџија'': Мислио сам да нема шансе да се ово деси!

Фудбалски клуб Арсенал објавио је да је потписао уговор са досадашњим голманом Челсија Петром Чехом, који је напустио ’Плавце’ после 11 година.

Фудбал 30.06.2015 | 15:00
Чех ''Тобџија'': Мислио сам да нема шансе да се ово деси!

Енглески медији су пре неколико дана објавили да ће ’Тобџије’ за Чеха платити 11 милиона евра, али клуб није потврдио висину трансфера.

Чех је уписао више од 300 наступа на голу Челсија, а током 11 година освојио је четири титуле у Премијер лиги, четири трофеја у ФА купу, три у Лига купу и по један у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Током претходне сезоне није много добијао прилику, пошто се међу стативама усталио Тибо Куртоа, који се вратио са позајмице у Атлетико Мадриду.

„Мислио сам да се ово никад неће десити, али је време да се опростим од Челсија. Клуба за који сам живео сваког минута од доласка у јулу 2004. године, клуба у којем сам мислио да ћу окачити своје рукавице о клин и у њему завршити каријеру. Али, живот понекад не испадне онако како сте ви мислили“, написао је Чех у дирљивом писму упућеном клубу и навијачима, „Прошлог лета ствари су се промениле и схватам да нисам био први избор на месту голмана, али сам осетио да није право време да одем. Током сезоне ми је било јасно да се моја ситуација неће променити и знам да нисам у фази каријере у којој бих желео да седим на клупи и зато сам се окренуо новим изазовима“.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер истакао је задовољство доласком Чеха.

„Петр Чех је играч којем сам се дивио дуго и драго ми је што је одлучио да дође у Арсенал. Током сезона је показао да је један од најбољих голмана на свету и даће јачину нашем тиму“, нагласио је Венгер.

Чешки голман је такође истакао да је веома мотивисан пред изазове који га чекају са новим клубом.

„Узбуђен сам због преласка у Арсенал и не могу да дочекам окушљање. Имам исту посвећеност фудбалу, мотивацију и глад за успехом као на почетку каријере и волим изазове које доноси квалитет играча против којих играте у Премијер лиги“, истакао је Чех.

Коментари / 0

Оставите коментар