Шампионке свечано дочекане у Београду

У 20х испред градске Скупштине почео је дочек златних кошаркашица Србије, уз присуство неколико хиљада људи.

 

Србија 29.06.2015 | 22:52
Шампионке свечано дочекане у Београду

Кошаркашице Србије освојила су у недјељу прву титулу шампиона Европе у историји Србије пошто су савладале Француску са 76:68.

Поред титуле европских шампионки, репрезентација Србије је обезбиједила и директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године.

Вожња кошаркашица отвореним аутобусом кроз Београд почела је у 18.30.

Као и многе спортисте пре њих, Београђани ће имати прилику да уживо виде 12 изабраница Марине Маљковић, које су у Румунији и Мађарској оставиле срце на терену.

Око 20.30х кошаркашице су стигле на балкон Скупштине и једна по једна излазиле су са крунама на глави уз овације навијача: Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Кристина Топузовић, Милица Дабовић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

Уз њих су изашли тренер Марина Маљковић, као и њени помоћници Драган Ратковић, Бојан Јанковић и Милош Паден.

Прва која је пробила лед и изашла пред масу људи је плејмејкер Тања Радочај, а послије ње чланица идеалне петорке и повратница у национални тим која нам је била неопходна да би Србија дошла до европске титуле, Соња Петровић којој је маса скандирала “Соња, ми те волимо!”

Након што су сви изашли на балкон услиједило је интонирање химне 'Боже правде' у којем су учестовали сви присутни.

"Добро вече, мој Београде. Добро вече моја лепа Србијо. Имамо само једну жељу а то је да Бог чува ове девојке, све вас и ваше породице и да се опет сретнемо на овом истом месту", поручила је селекторка златних шампионки.

"Србијо! Волим те!", викнула је Данијел Пејџ, на српском, и поново изазвала одушевљење.

"Добро вече Београде, добро вече Србијо. Хвала вам пуно за овај доживљај. Морам да поздравим све вас и мој Херцег Нови и надам се да се поново видимо овде. Можда чак и следеће године", наговијестила је Ана могући успјех на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Њена сестра, капитен репрезентације, Милица Дабовић, је поручила:

"Ја не волим да причам. Могу само да кажем да сам најпоноснији капитен на свету у овом тренутку. Каже Ана "и најбољи". Да вам се захвалим од срца што сте били уз нас сваки дан, што сте били наш ветар у леђа. Желим да заједно са овим девојкама отпевам једну песму", рекла је Милица и запевала са саиграчицама "Добар дан, добри људи".

"Добар дан, добар дан добри људи... Ово није, није песма за нас, са нама чак и нормалан полуди.... " пјевале су и златне дјевојке Србије и народ испред Скупштине пјесму.

Потом је организатор пустио са разгласа украјинску пјесму уз коју су кошаркашице Србије на Европском првенству осмислиле кореографију.

Исту су извеле и на балкону Скупштине града.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

29.06.2015 19:23

Лазарице доцекане велицанствено како доликује!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћч

29.06.2015 19:40

Чудан коментар ! П.С. Свака част кошаркашицама !!!

Name

Црни Груја

29.06.2015 19:37

Браво Србкиње... Ви и остали спортисти сте једина свијетла тачка међу нама Србима.

ОДГОВОРИТЕ