Šampionke svečano dočekane u Beogradu

U 20h ispred gradske Skupštine počeo je doček zlatnih košarkašica Srbije, uz prisustvo nekoliko hiljada ljudi.

 

Srbija 29.06.2015 | 22:52
Šampionke svečano dočekane u Beogradu

Košarkašice Srbije osvojila su u nedjelju prvu titulu šampiona Evrope u istoriji Srbije pošto su savladale Francusku sa 76:68.

Pored titule evropskih šampionki, reprezentacija Srbije je obezbijedila i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Vožnja košarkašica otvorenim autobusom kroz Beograd počela je u 18.30.

Kao i mnoge sportiste pre njih, Beograđani će imati priliku da uživo vide 12 izabranica Marine Maljković, koje su u Rumuniji i Mađarskoj ostavile srce na terenu.

Oko 20.30h košarkašice su stigle na balkon Skupštine i jedna po jedna izlazile su sa krunama na glavi uz ovacije navijača: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Kristina Topuzović, Milica Dabović, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

Uz njih su izašli trener Marina Maljković, kao i njeni pomoćnici Dragan Ratković, Bojan Janković i Miloš Paden.

Prva koja je probila led i izašla pred masu ljudi je plejmejker Tanja Radočaj, a poslije nje članica idealne petorke i povratnica u nacionalni tim koja nam je bila neophodna da bi Srbija došla do evropske titule, Sonja Petrović kojoj je masa skandirala “Sonja, mi te volimo!”

Nakon što su svi izašli na balkon uslijedilo je intoniranje himne 'Bože pravde' u kojem su učestovali svi prisutni.

"Dobro veče, moj Beograde. Dobro veče moja lepa Srbijo. Imamo samo jednu želju a to je da Bog čuva ove devojke, sve vas i vaše porodice i da se opet sretnemo na ovom istom mestu", poručila je selektorka zlatnih šampionki.

"Srbijo! Volim te!", viknula je Danijel Pejdž, na srpskom, i ponovo izazvala oduševljenje.

"Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo. Hvala vam puno za ovaj doživljaj. Moram da pozdravim sve vas i moj Herceg Novi i nadam se da se ponovo vidimo ovde. Možda čak i sledeće godine", nagovijestila je Ana mogući uspjeh na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Njena sestra, kapiten reprezentacije, Milica Dabović, je poručila:

"Ja ne volim da pričam. Mogu samo da kažem da sam najponosniji kapiten na svetu u ovom trenutku. Kaže Ana "i najbolji". Da vam se zahvalim od srca što ste bili uz nas svaki dan, što ste bili naš vetar u leđa. Želim da zajedno sa ovim devojkama otpevam jednu pesmu", rekla je Milica i zapevala sa saigračicama "Dobar dan, dobri ljudi".

"Dobar dan, dobar dan dobri ljudi... Ovo nije, nije pesma za nas, sa nama čak i normalan poludi.... " pjevale su i zlatne djevojke Srbije i narod ispred Skupštine pjesmu.

Potom je organizator pustio sa razglasa ukrajinsku pjesmu uz koju su košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu osmislile koreografiju.

Istu su izvele i na balkonu Skupštine grada.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

29.06.2015 19:23

Lazarice docekane velicanstveno kako dolikuje!!!

ODGOVORITE
Name

ćč

29.06.2015 19:40

Čudan komentar ! P.S. Svaka čast košarkašicama !!!

Name

Crni Gruja

29.06.2015 19:37

Bravo Srbkinje... Vi i ostali sportisti ste jedina svijetla tačka među nama Srbima.

ODGOVORITE