Авион пао на кућу, погинуло дијете

Три путника једног мањег авиона погинула су приликом пада на једну кућу у Плејнвилу, југозападно од Бостона, јавио је АП.

Свијет 29.06.2015 | 14:45
Авион пао на кућу, погинуло дијете

Полиција државе Масачусетс је саопштила да су живот у несрећи у недељу увече изгубиле две одрасле и једна малолетна особа из авиона.

Летелица типа "Бичкрафт БЕ36" (Беећцрафт) полетела је са аеродрома "Ланкастер" у Пенсилванији и требало је да слети на "Норвуд меморијал" у Масачусетсу.

Представник федералних ваздухопловних власти Џим Питерс саопштио је да је авион око шест цашова по подне по локалном времену пао на двоспратну кућу.

Породица која је у њој живела успела је на време да побегне након што је пожар захватио објекат, саопштено је из полиције.

Ватрогасне екипе на месту несреће покушавају да угасе пожар три сата после несреће, саопштило је портпарол масачусетске полиције Дејв Прокопио.

У кући је, према изјавама комшија за "Бостон Глоб", живела четворочлана породица.

Један од њих, Мајк Браун, рекао је за "Сан кроникал" да је био испред његове куће и пекао роштиљ, када је чуо звук авиона, погледао увис и видео како је почео да понире.

Браун је додао да се чуло пуцкетање мотора и тресак, а затим је видео дим.

Очекује се да припадници федералне агенције за истраживање несрећа у цивилној авијацији у току дана обиђу место несреће.

Идентитет погинулих особа неће бити објављен док Агенција о несрећи не обавести њихове породице, рекао је Питерс.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар