Avion pao na kuću, poginulo dijete

Tri putnika jednog manjeg aviona poginula su prilikom pada na jednu kuću u Plejnvilu, jugozapadno od Bostona, javio je AP.

Svijet 29.06.2015 | 14:45
Avion pao na kuću, poginulo dijete

Policija države Masačusets je saopštila da su život u nesreći u nedelju uveče izgubile dve odrasle i jedna maloletna osoba iz aviona.

Letelica tipa "Bičkraft BE36" (Beećcraft) poletela je sa aerodroma "Lankaster" u Pensilvaniji i trebalo je da sleti na "Norvud memorijal" u Masačusetsu.

Predstavnik federalnih vazduhoplovnih vlasti Džim Piters saopštio je da je avion oko šest cašova po podne po lokalnom vremenu pao na dvospratnu kuću.

Porodica koja je u njoj živela uspela je na vreme da pobegne nakon što je požar zahvatio objekat, saopšteno je iz policije.

Vatrogasne ekipe na mestu nesreće pokušavaju da ugase požar tri sata posle nesreće, saopštilo je portparol masačusetske policije Dejv Prokopio.

U kući je, prema izjavama komšija za "Boston Glob", živela četvoročlana porodica.

Jedan od njih, Majk Braun, rekao je za "San kronikal" da je bio ispred njegove kuće i pekao roštilj, kada je čuo zvuk aviona, pogledao uvis i video kako je počeo da ponire.

Braun je dodao da se čulo pucketanje motora i tresak, a zatim je video dim.

Očekuje se da pripadnici federalne agencije za istraživanje nesreća u civilnoj avijaciji u toku dana obiđu mesto nesreće.

Identitet poginulih osoba neće biti objavljen dok Agencija o nesreći ne obavesti njihove porodice, rekao je Piters.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar