Полиција УСК-а ступила у генерални штрајк

Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона (МУПУСК) јутрос су, како су и најавили, ступили у генерални штрајк. Посљедњи пут преговарали су с Владом Кантона о исплати неисплаћенх потраживања према полицији у четвртак, међутим, договор није постигнут.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 12:26
Полиција УСК-а ступила у генерални штрајк

"Синдикат је ступио у штрајк, због неиспуњавања потписаног споразума с Владом УСК-а", казао је предсједник Синдиката полиције УСК-а Махмут Алагић. Додао је да сигурност грађана неће бити угрожена за вријеме штрајка те да ће полиција обављати послове обавезне по Закону о штрајку.

По његовим ријечима, неће се издавати документи, осим оних с ознаком хитности. Алагић је позвао представнике Владе УСК-а на дијалог и заједничко рјешавање нагомиланих проблема.

Синдикат полиције тражи исплату трију накнада за топли оброк и 12 за пријевоз из прошле године. Влада не може осигурати потребна средства, док се не оконча процедура за добијање краткорочног кредита.

С тим у вези, за петак је заказана сједница Скупштине УСК-а, која би требала дати сагласност на краткорочно кредитно задужење.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БосњаК из БОСНЕ

29.06.2015 11:34

Па И нерадите ниста. И то сто добијате је превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ww

29.06.2015 12:17

Не да Додик гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема пара

29.06.2015 16:13

Нема привреде. Све се своди на дијаспору. Медју њима су родитељи дјеце коју сам уцила и знам их као добре људе.

ОДГОВОРИТЕ