ЕТЦЦ: Дуци сакупио 21 бод у Француској!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић заузео је друго место на другој трци ФИА ЕТЦЦ у Француској вожене на стази Пол Рикар.

Остали спортови 28.06.2015 | 19:40
ЕТЦЦ: Дуци сакупио 21 бод у Француској!

Борковић је у претходној вожњи завршио на првом месту.

Импресивни викенд у Француској, у ком је освојио чак 21 бод (3 за пол позицију, 10 за победу и 8 за друго место) омогућио је Борковићу убедљиво вођство у генералном пласману са 56 бодова.

Друголасирани Петр Фулин из Чешке има чак 13 мање, па је на половини шампионата Борковић у одличној позицији да после европске титуле на брдским стазама 2012. стигне и до круне на кружним.

И поред осме стартне позиције на старту друге трке (првих осам возача из прве трке стартују обрнутим редоследом), Борковић је показао супериорност. Била су му потребна свега четири круга да се домогне друге позиције. С обзиром на то да је Немац Фистер већ одмакао, српски возач је мирном вожњом привео трку крају и знатно увећао бодовни салдо.

На руку му је ишла и ситуација из последњег круга кад је нервозни Фулин у жељи да се докопа четвртог места изазвао судар са Јостом, што га је коштало пласмана.

„Изузетно сам срећан због поена које сам освојио током овог викенда и победе у првој трци. Друга трка је била тежа, старт је био изузетно напоран, а било је ту и чукање од стране Јосте када сам кренуо да га обилазим. Све у свему задовољан сам бодовним салдом који сам сакупио пред двомесечну паузу која нам следи до следеће трке у Брну. Током лета ћу наставити са напорним тренинзима, али ћу заједно са својим тимом да радим и на потрази за већом подршком и још спонзора како би у следећој сезони поново возио WТЦЦ с обзиром да сви сматрају да ми је тамо место“, рекао је Борковић на прес конференцији после уручења пехара на постољу у Француској.

Наредни тркачки ФИА ЕТЦЦ викенд биће вожен у Чешкој, 5. и 6. септембра на стази у Брну.

Коментари / 0

Оставите коментар