Анализа: "Грофове" муке: Веред, Ибањез, Вијера, Матос?

Избор постоји, али не и довољно времена за разматрање – тренер Црвене звезде мораће да преломи у понедељак.

Фудбал 28.06.2015 | 19:00
Анализа: "Грофове" муке: Веред, Ибањез, Вијера, Матос?

Идан Веред, Луис Ибањез, Уго Вијера или Бруно Матос?

Уколико најављени Вијера у недељу увече допутује у Београд и званично потпише за Црвену звезду, тренер екипе Миодраг Божовић мораће у понедељак да преломи – ко ће од четворице касно ангажованих појачања бити дорегистрован за меч са Каиратом у четвртак.

Звезда, која је прелиминарни списак играча доставила у УЕФА 22. јуна, пре тога ангажовала је само Зорана Рендулића из Чукаричког и Александра Катаија из Олимпијакоса, који је успео на време да "среди" папире, односно откупи свој уговор и потпише за београдске црвено-беле.

Правила су таква да се клубовима оставља могућност, с обзиром на то да је прелазни рок у Европи тек почео да се захуктава, да се накнадно пријави још један фудбалер.

Разговарајући са новинарима после тренинга одрађеног у недељу пре подне, "Гроф" Божовић није открио ко ће бити његов "кец из рукава" за дуел са клубом из Алматија, али његов избор може да се наслути. Тренутно, црвено-бели су "најтањи" на крилним позицијама и Божовић ће се, претпоставка је, одлучити између Израелца Вереда и Португалца Вијере.

Обојица имају својих предности и мана.

Веред је у Београд стигао нешто пре Вијере, који се очекује у недељу предвече, па је имао колико-толико прилике да се упозна са новим саиграчима и тренером, али је био ван тренажног процеса дуго и генерално није одиграо много утакмица ове сезоне.

"Веред и Матос су права појачања", изјавио је Божовић након што их је и "пробао" на тренингу.

"Очекујем да Звезда добије продорност по боковима с њима..."

Вијера, с друге стране, први пут ће се срести са саиграчима у дану када је неопходно послати још једно име у Нион, али он иза себе има солидну полусезону у Тереку и последњу утакмицу одиграну 30. маја, против Мордовије (2:0), у којој је био стартер и на терену провео 78 минута.

"Играо је ове сезоне све мечеве за Торпедо, ради се о добром играчу, који зна да реши ситуацију један на један. Има и брзину, можемо да га користимо и као крилног нападача", рекао је Божовић.

Генерално, Божовић се не налази у пријатној ситуацији пред један од најранијих почетака сезоне у историји Црвене звезде. Златни "орлићи" тек што су се вратили са Новог Зеланда и не само да није било прилике уигравати их, већ им је дефинитивно потребан и мали предах, а треба подсетити и да ће предводник ове екипе, Александар Луковић, моћи да тренира пуном паром тек половином јула.

"Имамо солидну екипу, али је штета што појачања нису дошла раније, јер бих могао и с њима да рачунам за утакмице са Каиратом", рекао је тренер.

Божовић је током инстант припрема у трајању од 17 дана (до данас) пробао и са једним и са два шпица у три припремне утакмице, па је скоро немогуће наслутити стартних 11 за премијеру у сезони 2015/16.

Једно од решења могла би да буде постава: Рајковић – Петковић, Павићевић, Рендулић, Анђелковић – Ристић, Стојановић, Веред/Вијера, Катаи – Јовић, Орландић.

Време до старта сезоне не мери се више недељама, него данима, а ускоро ће и сатима!

ДОШЛИ

Александар Катаи (Олимпијакос, слободан играч)
Зоран Рендулић (Чукарички, слободан играч)
Идан Веред (Макаби Хаифа, слободан играч)
Луис Ибањез (Ђер, слободан играч)
Владимир Јововић (Сутјеска, слободан играч)
Уго Вијера (Торпедо, слободан играч)
Бруно Матос (Нови Пазар, обештећење)

ПРЕД ПОТПИСОМ

Срђан Плавшић (Спартак, обештећење)
Немања Радоњић (Рома, под уговором)

ЖЕЉЕ

Славољуб Срнић (Чукарички, под уговором)
Мирко Иванић (Војводина, под уговором)
Мијат Гаћиновић (Војводина, под уговором)

Коментари / 0

Оставите коментар