Analiza: "Grofove" muke: Vered, Ibanjez, Vijera, Matos?

Izbor postoji, ali ne i dovoljno vremena za razmatranje – trener Crvene zvezde moraće da prelomi u ponedeljak.

Fudbal 28.06.2015 | 19:00
Analiza: "Grofove" muke: Vered, Ibanjez, Vijera, Matos?

Idan Vered, Luis Ibanjez, Ugo Vijera ili Bruno Matos?

Ukoliko najavljeni Vijera u nedelju uveče doputuje u Beograd i zvanično potpiše za Crvenu zvezdu, trener ekipe Miodrag Božović moraće u ponedeljak da prelomi – ko će od četvorice kasno angažovanih pojačanja biti doregistrovan za meč sa Kairatom u četvrtak.

Zvezda, koja je preliminarni spisak igrača dostavila u UEFA 22. juna, pre toga angažovala je samo Zorana Rendulića iz Čukaričkog i Aleksandra Kataija iz Olimpijakosa, koji je uspeo na vreme da "sredi" papire, odnosno otkupi svoj ugovor i potpiše za beogradske crveno-bele.

Pravila su takva da se klubovima ostavlja mogućnost, s obzirom na to da je prelazni rok u Evropi tek počeo da se zahuktava, da se naknadno prijavi još jedan fudbaler.

Razgovarajući sa novinarima posle treninga odrađenog u nedelju pre podne, "Grof" Božović nije otkrio ko će biti njegov "kec iz rukava" za duel sa klubom iz Almatija, ali njegov izbor može da se nasluti. Trenutno, crveno-beli su "najtanji" na krilnim pozicijama i Božović će se, pretpostavka je, odlučiti između Izraelca Vereda i Portugalca Vijere.

Obojica imaju svojih prednosti i mana.

Vered je u Beograd stigao nešto pre Vijere, koji se očekuje u nedelju predveče, pa je imao koliko-toliko prilike da se upozna sa novim saigračima i trenerom, ali je bio van trenažnog procesa dugo i generalno nije odigrao mnogo utakmica ove sezone.

"Vered i Matos su prava pojačanja", izjavio je Božović nakon što ih je i "probao" na treningu.

"Očekujem da Zvezda dobije prodornost po bokovima s njima..."

Vijera, s druge strane, prvi put će se sresti sa saigračima u danu kada je neophodno poslati još jedno ime u Nion, ali on iza sebe ima solidnu polusezonu u Tereku i poslednju utakmicu odigranu 30. maja, protiv Mordovije (2:0), u kojoj je bio starter i na terenu proveo 78 minuta.

"Igrao je ove sezone sve mečeve za Torpedo, radi se o dobrom igraču, koji zna da reši situaciju jedan na jedan. Ima i brzinu, možemo da ga koristimo i kao krilnog napadača", rekao je Božović.

Generalno, Božović se ne nalazi u prijatnoj situaciji pred jedan od najranijih početaka sezone u istoriji Crvene zvezde. Zlatni "orlići" tek što su se vratili sa Novog Zelanda i ne samo da nije bilo prilike uigravati ih, već im je definitivno potreban i mali predah, a treba podsetiti i da će predvodnik ove ekipe, Aleksandar Luković, moći da trenira punom parom tek polovinom jula.

"Imamo solidnu ekipu, ali je šteta što pojačanja nisu došla ranije, jer bih mogao i s njima da računam za utakmice sa Kairatom", rekao je trener.

Božović je tokom instant priprema u trajanju od 17 dana (do danas) probao i sa jednim i sa dva špica u tri pripremne utakmice, pa je skoro nemoguće naslutiti startnih 11 za premijeru u sezoni 2015/16.

Jedno od rešenja mogla bi da bude postava: Rajković – Petković, Pavićević, Rendulić, Anđelković – Ristić, Stojanović, Vered/Vijera, Katai – Jović, Orlandić.

Vreme do starta sezone ne meri se više nedeljama, nego danima, a uskoro će i satima!

DOŠLI

Aleksandar Katai (Olimpijakos, slobodan igrač)
Zoran Rendulić (Čukarički, slobodan igrač)
Idan Vered (Makabi Haifa, slobodan igrač)
Luis Ibanjez (Đer, slobodan igrač)
Vladimir Jovović (Sutjeska, slobodan igrač)
Ugo Vijera (Torpedo, slobodan igrač)
Bruno Matos (Novi Pazar, obeštećenje)

PRED POTPISOM

Srđan Plavšić (Spartak, obeštećenje)
Nemanja Radonjić (Roma, pod ugovorom)

ŽELJE

Slavoljub Srnić (Čukarički, pod ugovorom)
Mirko Ivanić (Vojvodina, pod ugovorom)
Mijat Gaćinović (Vojvodina, pod ugovorom)

Komentari / 0

Ostavite komentar