Брчко: Слава града и црквене општине

Православни Брчаци обиљежили су данас Видовдан – крсну славу града и Црквене општине.

Република Српска 28.06.2015 | 19:57
Брчко: Слава града и црквене општине

Након литургије у Цркви Успења у Српској Вароши коју је предводио преосвећени владика зворничко – тузлански господин Хризостом, литије кроз град и помена пред споменицима српским браниоцима и добровољцима из Првог свјетског рата, освештани су славски колач и жито.

“Видовдан нас уједињује гдје год живјели, а свјетски меридијани не спречавају да славимо и његујемо Косовски завјет”, поручио је господин Хризостом и нагласио да је „на тим поукама, сада и довијека, потребно и стално чињење“.

„Ми не славимо ни побједе ни поразе, већ оно што су нам свети цар Лазар и сви наши великомученици од Косова до данашњих дана поручили жртвујући се за крст часни и слободу златну - да славимо небеско царство и чинимо да га заслужимо“, рекао је владика Хризостом.

Славским свечаностима присуствовцао је и предсједник СДС-а Младен Босић који је нагласио да је литија „порука Срба у Брчком да су ту и да сеоба више нема“.

„Видовдан је наша обавеза, прије свега у органима власти, да предано градимо сигурнију будућност и стварамо боље услове живота.

Ако народ буде сиромашан и гласан, а политичари чинили грешке које не отварају перспективу што се кроз историју, нажалост, дешавало и понављало, тешко је и говорити о будућности и опстанку, ма гдје живјели“, оцијенио је Босић.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

28.06.2015 20:22

Срби у Брчком обиљежили Видовдан, тако би требало да пише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

03.07.2015 01:44

И ста сад ?