Демба Ба у Кини за 14 милиона евра!

Оно што се најављивало, сада се и остварило! Бешикташ је остао без ударне игле!

Фудбал 29.06.2015 | 15:40
Демба Ба у Кини за 14 милиона евра!

Демба Ба је нови играч кинеског Шангај Шенхуа! Велики трансфер је озваничен вечерас, па су најаве из претходних дана добиле потврду.

Сенегалац је напустио Бешикташ после само једне сезоне у којој је блистао и био ударна игла истанбулских Орлова. Бешикташ је желео да га задржи, али је Ба био изричит у намери да напусти клуб и прихвати баснословну понуду из Кине. Турски клуб је на обештећењу инкасирао нешто мање од 14.000.000 евра, па се може рећи да је направио добар посао с обзиром да је прошлог лета за нападача платио Челсију 6.000.000 европских новчаница.

Сјајно је прошао и Демба Ба. Спекулисало се раније о монструозној понуди од 14.000.000 евра по сезони, али су на крају Кинези ипак били „скромнији“. Ба је потписао трогодишњи уговор по којем ће зарађивати 6.000.000 евра годишње. Имао је понуде Вест Хема и Вест Бромвич Албиона, али се одлучио за боље финансијске услове у Шангају.

Члан Шангаја од познатијих фудбалских имена је легендарни Аустралијанац Тим Кејхил, а недавно је за Кинезима уговор потписао и искусни везиста Мохамед Сисоко који је раније бранио боје Валенсије, Ливерпула, Јувентуса, Пари Сен Жермена... Раније су за Шангај Шенхуа играли Николас Анелка и Дидије Дрогба.

Коментари / 0

Оставите коментар