Demba Ba u Kini za 14 miliona evra!

Ono što se najavljivalo, sada se i ostvarilo! Bešiktaš je ostao bez udarne igle!

Fudbal 29.06.2015 | 15:40
Demba Ba u Kini za 14 miliona evra!

Demba Ba je novi igrač kineskog Šangaj Šenhua! Veliki transfer je ozvaničen večeras, pa su najave iz prethodnih dana dobile potvrdu.

Senegalac je napustio Bešiktaš posle samo jedne sezone u kojoj je blistao i bio udarna igla istanbulskih Orlova. Bešiktaš je želeo da ga zadrži, ali je Ba bio izričit u nameri da napusti klub i prihvati basnoslovnu ponudu iz Kine. Turski klub je na obeštećenju inkasirao nešto manje od 14.000.000 evra, pa se može reći da je napravio dobar posao s obzirom da je prošlog leta za napadača platio Čelsiju 6.000.000 evropskih novčanica.

Sjajno je prošao i Demba Ba. Spekulisalo se ranije o monstruoznoj ponudi od 14.000.000 evra po sezoni, ali su na kraju Kinezi ipak bili „skromniji“. Ba je potpisao trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 6.000.000 evra godišnje. Imao je ponude Vest Hema i Vest Bromvič Albiona, ali se odlučio za bolje finansijske uslove u Šangaju.

Član Šangaja od poznatijih fudbalskih imena je legendarni Australijanac Tim Kejhil, a nedavno je za Kinezima ugovor potpisao i iskusni vezista Mohamed Sisoko koji je ranije branio boje Valensije, Liverpula, Juventusa, Pari Sen Žermena... Ranije su za Šangaj Šenhua igrali Nikolas Anelka i Didije Drogba.

Komentari / 0

Ostavite komentar