Српски туристи из Туниса стигли у Београд

На аеродрому "Никола Тесла", данас око 12 часова, слетио је авион Владе Србије са 61 српским туристом, два дана након стравичног терористичког напада који се догодио у Тунису.

Србија 28.06.2015 | 12:39
Српски туристи из Туниса стигли у Београд

Била сам у Тунису са мамом и сином који има седам и по година. У тренутку напада нас двије смо се сунчале у башти хотела, а син је био са аниматорима на плажи. У тренутку кад су почели да пуцају, он се уплашио и трчао ка нама вриштећи: „Мама, хоћу да живим!“. Било је ужасно, видјели смо лешеве и цио онај ужас – препричава за "Блиц" Јелена Стојановић, туристкиња која је дошла владиним авионом из Туниса.

Она је истакла да је српски амбасадор у Тунису, Никола Лукић, све вријеме послије напада био са нашим туристима, на чему му се посебно захвалила.- Такође, морам да кажем да су и Тунишани били уз нас, да су јако фин и пријатан народ, и јако ми је жао што ћемо по злу памтити ово љетовање - прича Јелена Стојановић.

Влада Србије одлучила је да упути авион којим ће из Туниса бити евакуисани сви наши туристи, који то буду жељели.

Како је министар Расим Љајић рекао, тренутно се у Тунису налазе 444 српских туриста, а да је жељу да се врате са љетовања изразило њих 61.

- Имамо и један парадокс - док је Влада послала авион по тих 60 људи, једна група од отприлике исто толико грађана Србије је отишла за Тунис - наводи Љајић додајући да на одлуку тих туриста држава не може да се утиче.

Терористи су, у петак 26. јуна, напали један од хотела у туристичком комплексу у граду Сус, 50 километара удаљен од престонице Туниса у ком је погинуло 39 људи.Одговорност за тај напад преузела је ИСИЛ. 

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пело

30.06.2015 05:48

Ста је БРЕ ради гу.а ко медуза .

ОДГОВОРИТЕ