Srpski turisti iz Tunisa stigli u Beograd

Na aerodromu "Nikola Tesla", danas oko 12 časova, sletio je avion Vlade Srbije sa 61 srpskim turistom, dva dana nakon stravičnog terorističkog napada koji se dogodio u Tunisu.

Srbija 28.06.2015 | 12:39
Srpski turisti iz Tunisa stigli u Beograd

Bila sam u Tunisu sa mamom i sinom koji ima sedam i po godina. U trenutku napada nas dvije smo se sunčale u bašti hotela, a sin je bio sa animatorima na plaži. U trenutku kad su počeli da pucaju, on se uplašio i trčao ka nama vrišteći: „Mama, hoću da živim!“. Bilo je užasno, vidjeli smo leševe i cio onaj užas – prepričava za "Blic" Jelena Stojanović, turistkinja koja je došla vladinim avionom iz Tunisa.

Ona je istakla da je srpski ambasador u Tunisu, Nikola Lukić, sve vrijeme poslije napada bio sa našim turistima, na čemu mu se posebno zahvalila.- Takođe, moram da kažem da su i Tunišani bili uz nas, da su jako fin i prijatan narod, i jako mi je žao što ćemo po zlu pamtiti ovo ljetovanje - priča Jelena Stojanović.

Vlada Srbije odlučila je da uputi avion kojim će iz Tunisa biti evakuisani svi naši turisti, koji to budu željeli.

Kako je ministar Rasim Ljajić rekao, trenutno se u Tunisu nalaze 444 srpskih turista, a da je želju da se vrate sa ljetovanja izrazilo njih 61.

- Imamo i jedan paradoks - dok je Vlada poslala avion po tih 60 ljudi, jedna grupa od otprilike isto toliko građana Srbije je otišla za Tunis - navodi Ljajić dodajući da na odluku tih turista država ne može da se utiče.

Teroristi su, u petak 26. juna, napali jedan od hotela u turističkom kompleksu u gradu Sus, 50 kilometara udaljen od prestonice Tunisa u kom je poginulo 39 ljudi.Odgovornost za taj napad preuzela je ISIL. 

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pelo

30.06.2015 05:48

Sta je BRE radi gu.a ko meduza .

ODGOVORITE