Видео - Копа Америка: Парагвајци избацили Бразилце!

Репрезентација Парагваја елиминисала је Бразил у четвртфиналу Копа Америке, пошто је била боља после бољег извођења пенала – 1:1 (1:0) – 4:3 пенали.

Фудбал 28.06.2015 | 13:00
Видео - Копа Америка: Парагвајци избацили Бразилце!

Парагвајци су апсолутно заслужено послали безидејни 'Селесао' Карлоса Дунге кући, а исто су учинили, такође у четвртини финала, пре четири године.

Бразилци су добро отворили меч, а већ у 15. минуту имали су предност – када се искусни Робињо добро снашао у казненом простору, сјајно примио лопту и погодио доњи леви угао.

Међутим, петоструки светски прваци повукли су се од тог тренутка, у не претерано квалитетној утакмици, а такав приступ осветио им се у 71. минуту. Бивши капитен Бразила Тијаго Силва скочио је са високо испруженом руком и направио пенал, а Дерил Гонсалес, најмлађи момак у тиму Парагваја, био сигуран за изједначење и пенале.

Уследила је пенал серија, а кобан за елиминацију 'Селесаа' био је промашај Дагласа Косте.

Парагвај ће у полуфиналу, које је на програму у среду од 01.30, играти са Аргентином, док се дан раније, у истом термину, састају домаћин Чиле и Перу.

После нешто споријег почетка на обе стране, Бразил је преузео контролу и стигао до предности из прве озбиљније акције. Робињо се изборио за лопту на средини терена и пребацио тежиште акције на десни бок, лопта је стигла до Данија Алвеса, а бек Барселоне послао је идеалан центаршут до усамљеног Робиња који лако тресе мрежу.

Међутим, Дунгина екипа се у том тренутку необјашњиво повукла и стала, али до одласка на одмор није било изглединијих прилика за промену резултата.

На старту других 45 минута Парагвајци су заиграли далеко агресивније и офанзивније, а прву прилику имао је Дерил Гонсалес из слободног ударца. Поново је било опасно само неколико минута касније, овога пута после ударца из угла, али је ударац главом завршио преко пречке.

Парагвај није одустајао од офанзиве, да би у 71. минуту несмотреност Тијага Силве, испоставиће се, коштала Бразил елиминације. После центаршута са десне стране, Силва је кренуо на скок, тотално непотребно је високо подиграо руку и играо руком – то није промакло главном арбирту – а сигуран са беле тачке био је Дерил Гонсалес.

До краја поново није било узбуђења, да би уследио пенал 'рулет'. Фернандињо и Мартинес су погодили у првој серији, а онда је уследио промашај Рибеира, који је казнио Касерес. Затим су прецизни били Миранда с једне и Бобадиља с друге стране – али је Роке Санта Крус пропустио шансу да одведе свој тим у полуфинале.

Ипак, после поготка Кутиња, поново је млађани Гонсалес преузео одговорност и донео огромно славље свом тиму.

Коментари / 0

Оставите коментар