Video - Kopa Amerika: Paragvajci izbacili Brazilce!

Reprezentacija Paragvaja eliminisala je Brazil u četvrtfinalu Kopa Amerike, pošto je bila bolja posle boljeg izvođenja penala – 1:1 (1:0) – 4:3 penali.

Fudbal 28.06.2015 | 13:00
Video - Kopa Amerika: Paragvajci izbacili Brazilce!

Paragvajci su apsolutno zasluženo poslali bezidejni 'Selesao' Karlosa Dunge kući, a isto su učinili, takođe u četvrtini finala, pre četiri godine.

Brazilci su dobro otvorili meč, a već u 15. minutu imali su prednost – kada se iskusni Robinjo dobro snašao u kaznenom prostoru, sjajno primio loptu i pogodio donji levi ugao.

Međutim, petostruki svetski prvaci povukli su se od tog trenutka, u ne preterano kvalitetnoj utakmici, a takav pristup osvetio im se u 71. minutu. Bivši kapiten Brazila Tijago Silva skočio je sa visoko ispruženom rukom i napravio penal, a Deril Gonsales, najmlađi momak u timu Paragvaja, bio siguran za izjednačenje i penale.

Usledila je penal serija, a koban za eliminaciju 'Selesaa' bio je promašaj Daglasa Koste.

Paragvaj će u polufinalu, koje je na programu u sredu od 01.30, igrati sa Argentinom, dok se dan ranije, u istom terminu, sastaju domaćin Čile i Peru.

Posle nešto sporijeg početka na obe strane, Brazil je preuzeo kontrolu i stigao do prednosti iz prve ozbiljnije akcije. Robinjo se izborio za loptu na sredini terena i prebacio težište akcije na desni bok, lopta je stigla do Danija Alvesa, a bek Barselone poslao je idealan centaršut do usamljenog Robinja koji lako trese mrežu.

Međutim, Dungina ekipa se u tom trenutku neobjašnjivo povukla i stala, ali do odlaska na odmor nije bilo izgledinijih prilika za promenu rezultata.

Na startu drugih 45 minuta Paragvajci su zaigrali daleko agresivnije i ofanzivnije, a prvu priliku imao je Deril Gonsales iz slobodnog udarca. Ponovo je bilo opasno samo nekoliko minuta kasnije, ovoga puta posle udarca iz ugla, ali je udarac glavom završio preko prečke.

Paragvaj nije odustajao od ofanzive, da bi u 71. minutu nesmotrenost Tijaga Silve, ispostaviće se, koštala Brazil eliminacije. Posle centaršuta sa desne strane, Silva je krenuo na skok, totalno nepotrebno je visoko podigrao ruku i igrao rukom – to nije promaklo glavnom arbirtu – a siguran sa bele tačke bio je Deril Gonsales.

Do kraja ponovo nije bilo uzbuđenja, da bi usledio penal 'rulet'. Fernandinjo i Martines su pogodili u prvoj seriji, a onda je usledio promašaj Ribeira, koji je kaznio Kaseres. Zatim su precizni bili Miranda s jedne i Bobadilja s druge strane – ali je Roke Santa Krus propustio šansu da odvede svoj tim u polufinale.

Ipak, posle pogotka Kutinja, ponovo je mlađani Gonsales preuzeo odgovornost i doneo ogromno slavlje svom timu.

Komentari / 0

Ostavite komentar