СЛ: Српски ''Делфини'' на хрватске ''Баракуде'' у финалу!

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге, пошто је у полуфиналу у Бергаму победила Бразил са 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3).

Остали спортови 28.06.2015 | 12:40
СЛ: Српски ''Делфини'' на хрватске ''Баракуде'' у финалу!

Србија се пласманом у финале Светске лиге приближила на корак до одласка на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а на том путу ће јој стајати селекција Хрватске.

Хрвати су у другом полуфиналу надиграли Сједињене Америчке Државе резултатом 11:6.

Изабраници Дејана Савића су добро почели меч, па су током прве деонице у три наврата имали два гола предности, али је Фелипе Сантос голом у последњој секунди смањио резултат на 4:3.

На почетку друге четвртине Сава Ранђеловић је поново донео Србији два гола предности. До неколико секунди пре краја тог дела игре резултат се није мењао и када је изгледало да ће се друга деоница завршити резултатом 5:3 Бразил је изборио играча више, а шест секунди пре истека сигуран је био Бернардо Гомес.

У другој четвртини виђена су само два гола, али је потом уследила ефикасна трећа четвртина у којој је Србија и преломила меч. Головима Андрије Прилаиновића, Стефана Митровића и Душка Пијетловића ’Делфини’ су се "одлепили" на три гола разлике, а добру трећу ћетвртину завршио је голом Душан Мандић за плус четири пре улазак у последњих осам минута меча.

До краја меча Србија је без проблема сачувала предност и пласирала се у финале Светске лиге.

Финале Светске лиге игра се у недељу од 18.40.

Коментари / 0

Оставите коментар