Ћирко: Опозив исхитрен и штетан

Начелник општине Шипово Милорад Ћирко изјавио је да је одлука Скупштине ове локалне заједнице о покретању поступка за провођење његовог опозива била исхитрена, штетна и да је произвела беспотребне трошкове.

Република Српска 27.06.2015 | 17:56
Ћирко: Опозив исхитрен и штетан

Ћирко је рекао да су директни трошкови поступка за провођење опозива били 30. 000 КМ, док су индиректни трошкови за општину и грађане непроцјењиви.

"Мислим да је референдум био легалан, али да није био и легитиман, јер је одређени број одборника потписао иницијативу, а ја сам на претходним изборима сам имао више гласова него сви они заједно", рекао је Ћирко на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовим ријечима, у поступку за опозив начелника гласало је 5.166 бирача, што је око 70 одсто становништва општине, при чему је за опозив било 2.367, а против 2.798 бирача, док су 173 гласа била неважећа.

Он је додао да нуди пуну сарадњу свим странкама које имају одборнике у Скупштини општине Шипово, као и институцијама Републике Српске и БиХ, те институцијама међународне заједнице, које су и дале највише средстава за обнову Шипова.

"Стално сам нудио такав вид сарадње у смислу да у Шипову не треба да имамо опозицију, већ да будемо јединствени, јер смо мала општина којој је потребна обнова, чему сви требамо дати допринос", рекао је Ћирко.

Он је као приоритетне пројекте у овој години навео завршетак градске канализације вриједности два милиона КМ, реконструкцију 35-киловолтног вода и 110 киловолтне трафо-станице вриједности 4,5 милиона, те реконструкцију нисконапонске мреже у градском и приградском подручју вриједности веће од милион КМ, асфалтирање путева у приградским подручјима и изградњу неколико водовода.

Он сматра да је до наредних локалних избора потребно измијенити Изборни закон и Закон о локалној самоуправи, како се не би дешавале злоупотребе посланичких и одборничих функција, те да се број скупштинских одборника у малим општинама смањи, да им се укину редовна мјесечна примања а један број локалних функција укине.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Моцан

27.06.2015 15:57

Моцан овај цирко.није издајник и сарадник резима ко невесињски нацелник бивси и садасњи!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.06.2015 16:31

Браво за предлог новог изборног закона, честитка на добијеном повјерењу у борби са дрекавцем и његовим тајкунима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част,

27.06.2015 17:00

Обори њих Ћирко на плећа. Џаба и сва хеликоптерска ескадрила, као и сви СНСД коњички ескадрони, којих није ни мало и нису за бацити или одбацити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

27.06.2015 17:59

Прави начелник прави човјек на правом мјесту пружа руку свима није освјетољувљив зато подржимо Милорада Ћирка и његове планове за развој општине Шипово и развој Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сојиц

28.06.2015 10:23

Цирко покази им како се мозе кад се хоце.Да престану лагати и бити по професији велики инстант Срби.

ОДГОВОРИТЕ