Ćirko: Opoziv ishitren i štetan

Načelnik opštine Šipovo Milorad Ćirko izjavio je da je odluka Skupštine ove lokalne zajednice o pokretanju postupka za provođenje njegovog opoziva bila ishitrena, štetna i da je proizvela bespotrebne troškove.

Republika Srpska 27.06.2015 | 17:56
Ćirko: Opoziv ishitren i štetan

Ćirko je rekao da su direktni troškovi postupka za provođenje opoziva bili 30. 000 KM, dok su indirektni troškovi za opštinu i građane neprocjenjivi.

"Mislim da je referendum bio legalan, ali da nije bio i legitiman, jer je određeni broj odbornika potpisao inicijativu, a ja sam na prethodnim izborima sam imao više glasova nego svi oni zajedno", rekao je Ćirko na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, u postupku za opoziv načelnika glasalo je 5.166 birača, što je oko 70 odsto stanovništva opštine, pri čemu je za opoziv bilo 2.367, a protiv 2.798 birača, dok su 173 glasa bila nevažeća.

On je dodao da nudi punu saradnju svim strankama koje imaju odbornike u Skupštini opštine Šipovo, kao i institucijama Republike Srpske i BiH, te institucijama međunarodne zajednice, koje su i dale najviše sredstava za obnovu Šipova.

"Stalno sam nudio takav vid saradnje u smislu da u Šipovu ne treba da imamo opoziciju, već da budemo jedinstveni, jer smo mala opština kojoj je potrebna obnova, čemu svi trebamo dati doprinos", rekao je Ćirko.

On je kao prioritetne projekte u ovoj godini naveo završetak gradske kanalizacije vrijednosti dva miliona KM, rekonstrukciju 35-kilovoltnog voda i 110 kilovoltne trafo-stanice vrijednosti 4,5 miliona, te rekonstrukciju niskonaponske mreže u gradskom i prigradskom području vrijednosti veće od milion KM, asfaltiranje puteva u prigradskim područjima i izgradnju nekoliko vodovoda.

On smatra da je do narednih lokalnih izbora potrebno izmijeniti Izborni zakon i Zakon o lokalnoj samoupravi, kako se ne bi dešavale zloupotrebe poslaničkih i odborničih funkcija, te da se broj skupštinskih odbornika u malim opštinama smanji, da im se ukinu redovna mjesečna primanja a jedan broj lokalnih funkcija ukine.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mocan

27.06.2015 15:57

Mocan ovaj cirko.nije izdajnik i saradnik rezima ko nevesinjski nacelnik bivsi i sadasnji!?

ODGOVORITE
Name

Brod

27.06.2015 16:31

Bravo za predlog novog izbornog zakona, čestitka na dobijenom povjerenju u borbi sa drekavcem i njegovim tajkunima.

ODGOVORITE
Name

Svaka čast,

27.06.2015 17:00

Obori njih Ćirko na pleća. Džaba i sva helikopterska eskadrila, kao i svi SNSD konjički eskadroni, kojih nije ni malo i nisu za baciti ili odbaciti.

ODGOVORITE
Name

остоја

27.06.2015 17:59

Прави начелник прави човјек на правом мјесту пружа руку свима није освјетољувљив зато подржимо Милорада Ћирка и његове планове за развој општине Шипово и развој Републике Српске

ODGOVORITE
Name

Sojic

28.06.2015 10:23

Cirko pokazi im kako se moze kad se hoce.Da prestanu lagati i biti po profesiji veliki instant Srbi.

ODGOVORITE